<strong> FORTSATT SAVNET FREDAG ETTERMIDDAG:</strong>  Politiet i Hedmark har fått bekreftet at de bortførte søstrene Rajana (t.v.) og Somaja  både har norsk og russisk statsborgerskap. Norsk politi har de norske passene, men vet ifølge politiadvokat Iren Johnsen Dahl ikke om de har russiske pass elelr ID-papirer. Foto: Privat/Politiet.
FORTSATT SAVNET FREDAG ETTERMIDDAG: Politiet i Hedmark har fått bekreftet at de bortførte søstrene Rajana (t.v.) og Somaja både har norsk og russisk statsborgerskap. Norsk politi har de norske passene, men vet ifølge politiadvokat Iren Johnsen Dahl ikke om de har russiske pass elelr ID-papirer. Foto: Privat/Politiet. Vis mer

Jentene er russiske statsborgere også

Tips om at de var sett på flyplassen i Brüssel er sjekket ut av bortføringssaken fra Kongsvinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har fredag ettermiddag fortsatt ingen konkrete spor etter de to søstrene Rajana (6) og Somaja (8) eller faren Mansur Mahashev, som er etterlyst internasjonalt for å ha bortført de to døtrene fra skoleveien tirsdag.

Politiet har fått flere tips om at jentene og faren er blitt sett i Norge, Sverige og et tredje land.

- Det viser seg ikke å være hold i noen av tipsene vi har fått sjekket ut. Det gjelder blant annet et tips om at de er sett på flyplassen i Brüssel, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Hedmark-politiet har ikke fått melding om at de er registrert i forbindelse med passering av noen grensestasjon i Europa.

Dobbelt statsborgerskap
Den etterlyste faren er russisk statsborger. Ifølge Johnsen Dahl har politiet bekreftet at jentene har dobbelt  russisk og norsk statsborgerskap.

I går ble det kjent at politiet har funnet deres norske pass.

- Men vi vet ikke om de har fått utstedt pass eller andre ID-papirer fra russiske myndigheter, sier politiadvokaten.
Utleverer ikke egne borgere
Russland er med på den europeiske utleveringskonvensjonen av 13. desember 1957, som også Norge er med på. Men Russland har gjort unntak fra bestemmelsen om utlevering av egne borgere.

Tidligere i dag etterlyste politiet to nye biler som er observert i tilknytning til bortføringen.

Det dreier seg om en blå Kia SUV-type med norske skilter med ukjent nummerkombinjasjon pluss en rødfarget, metallic Volvo statsjonsvogn av modell V70 eller XC70. Skiltene skal være av en utennalndsk nasjonalitet, som politiet ikke har gått ut med.

- De første timene etter den første etterlysningen i dag er det ikke kommet noen tips om disse bilene, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Varetektsfengslet
Politiet har heller ikke fått noen konkrete tips om den ene av de bilene som ble etterlyst allerede tirsdag - en sølv/-beigefarget Toyota Corolla Verso med kjennetegn KH 41262.

Den er registert på den ettersøkte 43-åringens firma SB Entreprenør AS.

I dag ble en 33 år gammel ansatt i firmaet varetektsfengslet i to uker i Glåmdal tingrett, siktet for medvirkning.

Han ble pågrepet onsdag kveld på Fjellhamar i en bil han selv eier og som ble etterlyst allerede tirsdag - en Volvo XC90.

Han nekter for å kjenne til bortføringen.   

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer