Jentene er russiske statsborgere også

Tips om at de var sett på flyplassen i Brüssel er sjekket ut av bortføringssaken fra Kongsvinger.

FORTSATT SAVNET FREDAG ETTERMIDDAG:  Politiet i Hedmark har fått bekreftet at de bortførte søstrene Rajana (t.v.) og Somaja  både har norsk og russisk statsborgerskap. Norsk politi har de norske passene, men vet ifølge politiadvokat Iren Johnsen Dahl ikke om de har russiske pass elelr ID-papirer. Foto: Privat/Politiet.
FORTSATT SAVNET FREDAG ETTERMIDDAG: Politiet i Hedmark har fått bekreftet at de bortførte søstrene Rajana (t.v.) og Somaja både har norsk og russisk statsborgerskap. Norsk politi har de norske passene, men vet ifølge politiadvokat Iren Johnsen Dahl ikke om de har russiske pass elelr ID-papirer. Foto: Privat/Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har fredag ettermiddag fortsatt ingen konkrete spor etter de to søstrene Rajana (6) og Somaja (8) eller faren Mansur Mahashev, som er etterlyst internasjonalt for å ha bortført de to døtrene fra skoleveien tirsdag.

Politiet har fått flere tips om at jentene og faren er blitt sett i Norge, Sverige og et tredje land.

- Det viser seg ikke å være hold i noen av tipsene vi har fått sjekket ut. Det gjelder blant annet et tips om at de er sett på flyplassen i Brüssel, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Hedmark-politiet har ikke fått melding om at de er registrert i forbindelse med passering av noen grensestasjon i Europa.

Dobbelt statsborgerskap Den etterlyste faren er russisk statsborger. Ifølge Johnsen Dahl har politiet bekreftet at jentene har dobbelt  russisk og norsk statsborgerskap.

I går ble det kjent at politiet har funnet deres norske pass.

- Men vi vet ikke om de har fått utstedt pass eller andre ID-papirer fra russiske myndigheter, sier politiadvokaten. Utleverer ikke egne borgere Russland er med på den europeiske utleveringskonvensjonen av 13. desember 1957, som også Norge er med på. Men Russland har gjort unntak fra bestemmelsen om utlevering av egne borgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer