Jentene fortsetter turen i India

De to norske jentene som nå er kommet til rette etter syklonens herjinger, vil fortsette India-turen som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De reiser hjem i desember som planen var, sier Magda Jacobsen, ved den norske ambassaden i New Dehli til Dagbladet :på nettet.

Fikk faks

Hun har vært i telefonkontakt med Helene Østlie Muri (20) og Bente Johansen (20). De to jentene befinner seg nå på et hotell nord i den syklonrammede delstaten Orissa. I dag tidlig sendte 20-åringene en faks til bekymrede foreldre på Oppegård, som ikke hadde hørt fra jentene på over en uke.

- Jeg kan nesten ikke tro det er sant, sier Unni Karin Østlie Muri, Helenes mor. Hun ante uråd søndag kveld, da hun så et nyhetsinnslag fra syklonen i India.

Etter fire dager med hvileløs venting, kan foreldrene puste lettet ut. Jentene hadde fram til mandag 25. oktober gitt regelmessige rapporter om sin India-reise via epost. I sitt siste brev fortalte jentene at de skulle ta toget til delstaten Orissa. Like etter brøt syklonen ut.

Reiste i 12 timer

Både internett og telefonsystemet har brutt sammen i store deler av delstaten. Jentene måtte eskorteres i drosje for å komme seg ut av byen Puri.

- Jentene var slitne. De fortalte at de hadde reist i 12 timer i drosjekolonne gjennom jungelen, forteller Jacobsen.

Ambassadesekretæren er lettet over at jentene har kommet til rette. Enda gladere er familien hjemme i Norge:

- Vi flagger i dag, forteller Østlie Muri.

- Du skulle kanskje ønske jentene kom hjem etter dette?

- Det rår jeg ikke med. Jentene har planer om å fortsette reisen til en indisk familie som de ble kjent med tidligere på reisen. De er sta, humrer Østlie Muri.