Jentene funnet i god behold

Helene Østlie Muri (20) og Bente Johansen (20) som var savnet i India er i god behold. I morges sendte de en fax til foreldrene hjemme på Oppegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan nesten ikke tro det er sant, jubler moren til den ene av jentene. Hun kan nå puste lettet ut etter døgn med fortvilet venting på livstegn fra jentene.

Helene Østlie Muri (20) og Bente Johansen (20) befinner seg nå på et hotell nord i det syklonrammede området Orissa. Her har de fått sendt ut en fax til foreldrene hjemme på Oppegård.

Ble redde

De to India-farerne hadde ikke gitt lyd fra seg på over en uke da foreldrene ante uråd.

- Da vi så nyhetene fra India søndag kveld ble vi redde, sier Østlie Muri til Dagbladet :på nettet. Jentene hadde fram til mandag 25.oktober gitt regelmessige rapporter om sin India-reise via epost. I sitt siste brev fortalte jentene at de skulle ta toget til delstaten Arissa. Like etter brøt syklonen ut.

- Det viser seg at jentene har sittet værfaste i Puri i over en uke. De er nå hentet ut derifra og sitter på et hotell nord i Orissa, forteller Helenes mor. I faxen forteller jentene at de er i god behold og at betjeningen på hotellet tar seg av dem.

Fortsetter reisen

- Kommer jentene hjem etter dette?

- De har planer om å fortsette reisen til en indisk familie som de ble kjent med tidligere på reisen. Jentene er sta, humrer Østlie Muri.

- Vil du sende jentene på langtur igjen?

- Jeg har nok ingen innflytelse på hva jentene foretar seg. Turen til India var meget godt planlagt. Det var ikke det det stod på. Men man kan ikke forberede seg på naturkreftene, fastslår moren.