- Jentene kom hit for et halvt år siden og gled veldig godt inn på skolen

Rektor og kommunalsjef forbereder spesiell skoledag på Austmarka i morgen etter kidnappingen av Rajana (6) og Somaja (8).

KRISEMØTE I KVELD: Rektor Britt-Marie Paulsson og oppvekstsjef Unni Strøm foran Austmarka barne og ungdomskole. Foto: Lars Eivind Bones
KRISEMØTE I KVELD: Rektor Britt-Marie Paulsson og oppvekstsjef Unni Strøm foran Austmarka barne og ungdomskole. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUSTMARKA (Dagbladet): De to bortførte søstrene Rajana (6) og Somaja (8) er to av 116 elever på Austmarka barne- og ungdomsskole 25 kilometer utenfor Kongsvinger sentrum.

Alt var normalt etter skoleslutt like etter klokka 14 i dag, og skolebussen plukket opp elevene før de skulle komme tilbake i kveld og ha den årlige sommeravslutningen.

Godt integrert Søstrene, som går sammen i skolens felles første- og andreklasse, har vært elever siden nyttår. Da kom de fra en annen familie til fosterforeldre og nye omgivelser.

- Det er ikke mange elever her ved skolen med utenlandsk opprinnelse. Søstrene er blitt veldig godt integrert på skolen, har mange venner og er akkurat som de andre elevene, sier skolens svenske rektor Britt-Marie Paulsson til Dagbladet.

Spesiell skoledag Sommeravslutningen er avlyst og i kveld er rektoren, kommunalsjef for oppvekst i Kongsvinger kommune og andre nøkkelpersoner samlet på skolen for å forberede onsdagen. Det blir en spesiell skoledag for alle.

- Psykologer og annet helsepersonell skal sammen med lærerne fortelle elevene i hver klasse om det vi vet har skjedd. Det er viktig at både medelever og foreldre får snakket ut og spørre om denne situasjonen, og allerede i dag varslet vi de andre foreldrene på SMS og la ut informasjon på et felles nettsted for skolen og dens brukere, sier kommunalsjef for oppvekst i Kongsvinger kommune, Unni Strøm, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer