- GRUSOMT: Styreleder i Solåsen borettslag, Zahid Bhatti, kjente familien som nå er død. Spesielt barna, som lekte med hans barn. FOTO: PER FLÅTHE
- GRUSOMT: Styreleder i Solåsen borettslag, Zahid Bhatti, kjente familien som nå er død. Spesielt barna, som lekte med hans barn. FOTO: PER FLÅTHEVis mer

- Jentene lekte på gresset tirsdag

Siden da har ikke naboene sett noen av familiemedlemmene som er funnet døde hjemme og i innsjøen på Oppegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MORTENSRUD (Dagbladet): Naboer på vei til jobb og skole på Mortensrud gikk stille hvert til sitt i morges, men alle hadde hørt om tragedien som i løpet av de siste dagene har utspilt seg i en blokkleilighet og ved Gjersjøen i Oppegård.

Sett tirsdag - Jeg husker de to jentene lekte ute på gressplenen tirsdag. Men det var siste gang noen av oss så dem, sier en gutt som bor i samme oppgang som jentene.

Styreleder Zahid Bhatti i borettslaget kjente begge de drepte jentene på sju og ni år godt, fordi de ofte kom på besøk for å leke med hans egen datter.

- Hun spurte meg i går kveld om jeg kunne ringe og spørre om de ville ut for å leke. Jeg sa de var bortreist. Hva skal jeg si? Dette er grusomt, sier Bhatti til Dagbladet.

Bak ham ligger familiens leilighet, der moren (37) og deres fjorten dager gamle datter ble funnet drept i går. Datteren på ni år ble funnet i Gjersjøen i går. I natt fant politi og brannvesen den sju år gamle datteren og faren, Saeid Ahmadzadeh (41) omtrent samme sted.

Det bor mange småbarnsfamilier i borettslaget. I ettermiddag skal de samle barna for å forsøke å forklare dem tragedien og sørge sammen.

Politiet ventet et døgn Familien ble meldt savnet natt til i går onsdag 22. september av bekjente som ikke fikk kontakt med dem. Barna hadde heller ikke møtt på skolen.

I 13-tida i går ble niåringen funnet død i Gjersjøen i Oppegård og 16.15 går politiet inn i familiens leilighet.

Politiet avventet til klokka 22.00 før familiefaren ble etterlyst med navn og bilde, det var nesten et døgn etter at familien ble meldt savnet.

Lekte mye - Da jeg kom hjem fra jobb stod ofte jentene og ropte «kan Sonya komme ut for å leke». De var veldig sosiale. Sklien og huskene var favorittlekene, sier Bhatti.

Naboer og bekjente av familien som aldri vender tilbake til blokka på Mortensrud forteller om en trivelig, men reservert familiefar.

- Saeid var litt reservert, men vennlig. Han hilste aldri først. Kona hans var mer sosial, men som par holdt de seg for seg selv. Få her kjenner dem. Jeg kjørte kona til jobben som hjemmepleier flere ganger, men utover det var det lite kontakt, sier Bhatti.

Ingen av naboene har sett noen av familiemedlemmene siden tirsdag.

Sjokk Da Dagbladet møtte naboer av ekteparet i natt var de i sjokk vanntro.

- Jeg kan ikke tro at noe slikt har skjedd. Jeg har aldri hørt krangling, sier en annen nabo. Hun forteller at paret ikke framsto spesielt religiøse.

- Jeg snakket med henne like før den siste fødselen. Hun var veldig glad. Hun gledet seg til å få en tredje datter, sier naboen om fødselen i begynnelsen av august.

Bil funnet Den 37 år gamle kvinnen var fra Marokko og ikke norsk statsborger, men har fått permanent oppholdstillatelse. De tre barna var norske statsborgere. Den drepte kvinnen arbeidet som hjemmesykepleier.

Den drapssiktede skal ha vært drosjesjåfør tidligere, men ufør den siste tida.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvordan de tre er blitt drept, men håper på svar av obduksjonene i løpet av uka. 

Politiet har funnet en bil, som antas å tilhøre den drapsetterlyste faren, i Follo politidistrikt — like ved Gjersøen, der 9-åringen ble funnet drept. 

Søkte etter 76-åring En 76 år gammel mann forsvant i tirsdag da han skulle lete etter lua si ved Greverud i Oppegård.

SPERRET: Leiligheten i Lofsrudhøgda borettslag, der mor og ett barn på fjorten dager ble funnet drept, er stengt med polititape. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SPERRET: Leiligheten i Lofsrudhøgda borettslag, der mor og ett barn på fjorten dager ble funnet drept, er stengt med polititape. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Det var da søket etter mannen fortsatte i dag at politiet fant den ni år gamle jenta - som senere ble identifisert av slektninger.

Moren og spedbarnet ble funnet i familiens leilighet på Mortensrud, der politiet rykket inn etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra slektninger som ikke klarte å få kontakt med familien på fem.

- Jentene lekte på gresset tirsdag