Jentene lever under vitnebeskyttelse

De to østeuropeiske jentene lever nå under vitnebeskyttelse i Norge og Litauen. I sine forklaringer har de redegjort for flere voldshandlinger som fant sted i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FØR AVREISE: I Litauen skal jentene ha blitt transportert til et sommerhus utenfor Vilnius. Her skal de ha blitt utsatt for grove overgrep og gruppevoldtekt. Politiet mener at en av mennene som sitter fengslet var med på disse overgrepene. Det foreligger ikke opplysninger om at mannen som lar seg intervjue i Dagbladet i dag var til stede.

PÅ MAJORSTUA: Ifølge jentenes forklaring ble de kjørt rett til en leilighet på Majorstua i Oslo. Her skal de ha blitt utsatt for gjentatte overgrep av en rekke østeuropeiske menn. Leiligheten var disponert av en nordmann som er siktet i saken. Han var ikke til stede da overgrepene fant sted.

TVUNGET TIL PROSTITUSJON: Jentene forklarer at de ble tvunget til prostitusjon og at de ikke fikk beholde pengene selv. Kundene kom til leiligheter rundt om i Oslo, blant annet på Bjerke, Ensjø og i Enebakkveien. Ifølge forklaringen måtte jentene ha sex med en av huseierne for å betale leia. En østeuropeisk mann skal ha hentet pengene

PÅ SKØYEN: Etter at den ene jenta ble utvist fra Norge, flyttet den georgiske mannen til ei kjellerstue i en enebolig på Oslos vestkant. Ifølge mannen levde de to som kjærester. Jenta har overfor politiet forklart om flere voldsepisoder. En russisk kvinne som bodde i huset har støttet jentas forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer