Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jentene og politiet snur seg når Runes «SKURKE-bil» kjører forbi

UP-stoppet den humoristiske sjåføren.

SKURKEMOBILEN: Rune Johan Alexandersen foreviget øyeblikket da han i forrige uke ble stoppet av politiet, Foto: Privat
SKURKEMOBILEN: Rune Johan Alexandersen foreviget øyeblikket da han i forrige uke ble stoppet av politiet, Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke bestemte Utrykningspolitiet (UP) i Nordland seg for å avholde såkalt storkontroll hele dagen.

Fartskontrollene var annonsert godt på forhånd, i håp om å redusere antall reaksjoner, men likevel var det én bil som fanget oppmerksomheten, skriver Avisa Nordland som først omtalte saken.

Skurke-bil Rune Johan Alexandersen (21) fra Brønnøysund var en av dem som hadde fått med seg at det skulle bli avholdt kontroll, og bestemte seg like godt for å bruke Volvoen sin for å spøke litt med UP-betjentene.

Volvoen til Rune var nemlig pyntet med påskriften «SKURK», og var litt av et syn der den rullet på veiene.

Dette fikk UP-patruljen på Fauske med seg, og bestemte seg for å ta en prat med den humoristiske sjåføren.

- Patruljen stoppet opp og snakket med sjåføren. De synes det var et komisk påfunn, og tok derfor bilde av bilen og la det ut på Facebook-siden vår, sier UP-sjef i Nord-Norge Geir Marthinsen til an.no.

Han forteller at sjåføren ikke hadde gjort noe galt.

- Det var nok ingen skurk i den bilen, bare en med mye humor, ler Marthinsen.

Ingen ekte skurk «Skurken» selv forteller at han har kjørt rundt med logoen i ett år, og at det har blitt en vane å bli stoppet av UP.

- Det er bare ment å være morsomt. UP synes tydeligvis også det, og jeg har mistet tellingen over hvor ofte jeg har blitt stoppet. Jeg har likevel alt på stell, selv om det kan virke som om at jeg er en skurk med en sånn bil, sier Rune.

Ideen til logoen fikk han sammen med kompisene sine en sein kveld for om lag ett år siden.

- Etter mange kasser med øl tenkte vi at det hadde vært artig å skrive SKURK på bilen. Etter det har jeg fått mange blikk i trafikken, sier han.

- Får du blikk av jentene også?

- De snur seg når jeg kjører forbi, men jeg tror ikke bilen er en damemagnet. Det er ikke akkurat en sjarmerende bil sånn sett, sier han og ler.

Hele Norges coronakart