Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jentene var som programmerte roboter

Politikvinne reagerte på døtrene til kidnappede Jaycee (29).

 - DØTRENE VAR PROGRAMMERT:  En rutinert politikvinne reagerte på det første møtet med døtrene til kidnappede Jaycee (innfelt), som har vokst opp og vært holdt fanget i denne hagen. Foto: AP/SCANPIX.
- DØTRENE VAR PROGRAMMERT: En rutinert politikvinne reagerte på det første møtet med døtrene til kidnappede Jaycee (innfelt), som har vokst opp og vært holdt fanget i denne hagen. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no):- Det slo meg umiddelbart at det var et eller annet som ikke stemte da mannen og de to jentene møtte opp for å søke om tillatelse til å holde en religiøs markering på universitetsområdet. De to jentene virket programmert som roboter, sier politikvinnen Ally Jacobs til AP i dag.

Sist mandag fikk hun en telefon fra Lisa Campbell, som er sjef for spesielle arrangementer på University of California, Berley.
Hun fortalte at hun hadde fått et underlig besøk på kontoret av en mann og to jenter.

Campbell, som har bred erfaring fra politiet i Chicago og Los Angeles, ba dem komme igjen seinere, slik at hun fikk tid til å sjekke hvem denne Phillip Garrido var. Han søkte om tillatelse til å presentere budskapet inne på universitetsområdet til en religiøs gruppe som kaller seg Guds ønske.

Slapp ut etter ni år
Begge kvinnene med politierfaring var på plass da Garrido og jentene på 11 og 15 kom tilbake. Da hadde politietterforsker Jacobs allerede sjekket at Garrido var dømt for kidnapping og drap for 30 år siden.

Han ble dømt til 50 års fengsel, men slapp ut etter ni måneder.
 
Den rutinerte politietterforskeren reagerte umiddelbart på jentenes væremåte.

 VARETEKT:  Kidnappingstalte Phillip Garrido og kona i retten fredag - begge ble varetektsfengslet. Foto: WILLIAM FORTH, AP/SCANPIX.
VARETEKT: Kidnappingstalte Phillip Garrido og kona i retten fredag - begge ble varetektsfengslet. Foto: WILLIAM FORTH, AP/SCANPIX. Vis mer

- Den yngste stirret rett på meg. Jeg fikk en følelse av at hun så rett inn i sjelen min. Øynene hennes var så gjennomtrengende. Og den eldste hadde blikket festet i taket eller på faren. Det var noe fryktinngytende over uttrykket hennes. Det virket som hun dyrket faren, sier Jacobs til AP.

Garrido ga de to kvinnene en bok han har skrevet om schizofreni.

Han fortalte at jentene ble undervist hjemme av kona og en assistent.

- Vi har en søster på 29
Og de to kvinnene på universitetskontoret syntes det var rart at jentene sånn uten vurdere fortalte at de hadde en eldre søster på 28 eller 29 år.

 SETT FRA NABOEN: : Allerede for tre år siden alarmerte naboen om mystisk aktivitet og barn som bodde ute i denne bakgården. Foto: EPA/SCANPIX.
SETT FRA NABOEN: : Allerede for tre år siden alarmerte naboen om mystisk aktivitet og barn som bodde ute i denne bakgården. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer

Deres mor Jaycee Dugard, som ble kidnappet av Garrido da hun var 11 år, er nå 29.

Og Garrido skrøt av jentene og oppdragelsen deres.

- Jeg er så stolt av jentene mine. De kan ikke et eneste banneord, vi har oppdratt dem riktig. De vet ikke noe galt om verden.

Og da politietterforskeren spurte 11-åringen om en kul hun hadde ved øyet, svarte jenta som programmert: - Det er en feil fra fødselen. Jeg må leve med den resten av livet.

Og så smilte hun uten stans.

 FRA GATA:  Slik tar "skrekkens hage" i California seg ut fra gata. Foto: EPA/SCANPIX.
FRA GATA: Slik tar "skrekkens hage" i California seg ut fra gata. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer

Alarm for tre år siden
Og sheriffen i Contra Costa County, der Garrido holdt Jaycee og de to døtrene som fanger i hagen i byen Antioch om lag 80 kilometer nordøst for San Francisco, har ennå ikke funnet noen god forklaring på hvorfor hans folk ikke avdekket hva som skjedde i hagen allerede for tre år siden.

Da var det en nabo som ringte politiets nødnummer 911 og fortalte at det foregikk noe rart i hagen til naboen, som har gått under navnet "Nifse-Phil" i nabolaget.

Naboen som ringte politiet fortalte at hun hadde sett barn i hagen, som sannsynligvis bodde der i teltet.

Sheriffens folk tok henvendelsen seriøst, og møtte fram hos naboen som ringte. Men sheriffen gikk ikke en gang på inspeksjon inn i den "skumle" hagen, og reiste derfra uten å ha oppdaget noe mystisk.

 INNSYN:  Dette var første synet som møtte politiet da de kom inn hovedinngangen i huset til kidnappingstiltate Phillip Garrido og kona.  Foto: EPA/SCANPIX.
INNSYN: Dette var første synet som møtte politiet da de kom inn hovedinngangen i huset til kidnappingstiltate Phillip Garrido og kona. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling