Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jentenes klær fortsatt en gåte

ARENDAL (Dagbladet): Jan Helge Andersen har ingen forklaring på hvorfor Lena og Stine Sofie ble funnet med hverandres klær på seg i Baneheia. Lena hadde på seg Stines bukser, som var altfor små.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten har Jan Helge Andersen flere ganger forklart at jentene kledde på seg selv før de ble drept. De skal også ha kledd på seg hver for seg, ifølge hans forklaring. Likevel hadde Lena på seg Stines spraglete silketopp og hvite linbukser da hun ble funnet 21. mai.

- Stines bukser var nye. Dette var første dagen hun hadde dem på seg, forklarte Hans Christian Brekke, Stine Sofies stefar, i lagmannsretten i går.

For små

Stine Sofie hadde på seg Lenas langermede genser og svarte bukse.

- Det hendte ofte at Stine byttet klær med venninner, forklarte Brekke.

Likevel synes foreldrene det er rart at Lena skulle låne Stines bukse som tydelig var altfor liten. Lena var 15 centimeter høyere enn Stine Sofie, og kraftigere. Dette ble også påpekt fra Rettsmedisinsk institutt, som undersøkte jentene.

Da Lena og Stine Sofie gikk opp i 3. Stampe for å bade, hadde de på seg sine egne klær. Badetøyet og jentenes capser ble funnet gjemt et steinkast unna åstedet, to timer før letemannskapene fant jentene drept. Jentenes brusflaske fant Stine Sofies pappa da han var ute og lette etter dem. Plastposen som badetøyet deres lå i da de gikk opp i heia, ble funnet i en søppelkasse noen dager seinere. Den hadde blodflekker som viste seg å stamme fra Lena Sløgedal Paulsen, men det ble ikke funnet fingeravtrykk på posen.

Tiet om overgrep

Jan Helge Andersen er tidligere spurt direkte om han kunne forklare jentenes klesbytte, uten at han hadde noe svar.

Dette er et av flere punkter som kan så tvil om Andersens detaljerte forklaring fra drapskvelden. Han tilsto drapet på Stine Sofie samme dag som han ble pågrepet av politiet 13. september, og forklarte samtidig at det var Viggo Kristiansen som drepte Lena. Først over en måned seinere, 26. oktober, innrømmet Andersen at han også hadde misbrukt ei av jentene.

b>BYTTET KLÆR: Stine Sofie Sørstrønen (8) hadde Lenas svarte og hvite genser og svarte bukser på seg da hun ble funnet drept.
DET SISTE BILDET: Disse klærne hadde Lena Sløgedal Paulsen (10) på seg da hun gikk for å bade i Baneheia 19. mai for snart to år siden. Bildet ble tatt hjemme hos faren samme ettermiddag.
Hele Norges coronakart