Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jentenes klage avvist

TRONDHEIM (Dagbladet): Statsadvokaten i Trondheim har avvist friidrettsjentenes klage på at anmeldelsen av trener Kjell Arve Husby ble henlagt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet har grunn til å tro blir avgjørelsen offentliggjort i dag.

- Jeg vil ikke kommentere dette før jeg ser avgjørelsen, svart på hvitt, sier Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Sivilt søksmål

Han ble anmeldt av friidrettsutøverne Trine Pilskog (25) og Lisa Hårstad (18) for henholdsvis voldtektsforsøk og utuktig atferd. Politimesteren i Uttrøndelag henla saken etter bevisets stilling.

Da henleggelsen ble påklaget til statsadvokaten, varslet jentene at de også vil vurdere å gå til sivilt søksmål mot Husby.
- Om vi vil gjøre dette, vil jeg eventuelt svare på når jeg får lese statsadvokatens avgjørelse i dag, sier utøvernes advokat, Edmund Asbøll.

Tilbake i trening

Han forteller at friidrettsjentene har stilt seg helt åpne til hva som skjer, og at de har det bedre etter at de valgte å stå fram med navn og bilde.

- Jentene har fått svært mange positive tilbakemeldinger fra folk i liknende situasjoner, som opplever det som flott at de har stått fram. De føler i mye større grad at de blir trodd etter at de viste ansikt, sier Asbøll.
Både Pilskog og Hårstad er i dag tilbake i trening på friidrettsbanen. Førstnevnte befinner seg nå på en treningstur i utlandet, mens Hårstad er hjemme på Oppdal.

Førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle i Trondheim gjorde seg ferdig med saken onsdag, men på grunn av sein postgang og formaliteter har det tatt tid før resultatet er blitt offentlig kjent.

Politiet skal orientere partene om avgjørelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling