Jentenes velferd kan føre til pågripelse av moren

Forsvarer Knut-Erik Søvik tror hans klient kan stå sterkere dersom mor pågripes i den dramatiske barnefordelingssaken som endte med kidnapping av to jenter (13 og 14 år) fra deres far i Åmli natt til mandag.

BORTFØRT:  Huset der to tenåringsjenter ble bortført ligger i Gjøvdal i Åmli i Aust-Agder. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
BORTFØRT: Huset der to tenåringsjenter ble bortført ligger i Gjøvdal i Åmli i Aust-Agder. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet)
- Hvis politiet pågriper mor så er hensynet til jentene grunnen. For meg virker det som om politiet er mest opptatt av at jentene har det godt og at de ikke holdes hos deres mor mot sin vilje. Dersom dette er utgangspunktet, så er det også bra for min klient, sier Knut-Erik Søvik.

Søvik forsvarer den ene av jentenes brødre som var med på kidnappingssaken.

Ifølge forsvareren har hans klient forklart seg uforbeholdent til politiet. Blant annet om volden som skal være utøvd mot deres 47 år gamle far.
- Ifølge min klient ble det utvekslet slag og spark fra begge sider, forteller Søvik.

Han regner med at denne saken er relativt grei, og neppe vil føre til varetektsfengsling av noen av de arresterte.
-Dette er en relativt enkel sak. Jeg kan ikke se at politiets jurist har noen grunn for varetektsfengsling.

Søvik legger til at det er hevet over en hver tvil at det er mor som har omsorgen for de to jentene, som nå befinner seg på skjult adresse. Han forteller videre at det foreligger en dom mot far til jentene og deres to brødrer, som deltok på kidnappingen, for vold mot deres mor.
-I tillegg forteller min klient at også barna har opplevd vold fra far.

Politijurist Håvard Ryengen vil ikke kommentere spørsmålet om mor skal pågripes eller ikke.
Samtlige sju arresterte er avhørt av politiet.
Flere har avgitt uforbeholden forklaring. Ifølge Ryengen er det ikke samsvar mellom alle forklaringene. Minst en av de arresterte har nektet å forklare seg.