Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter (17 og 19) omkom etter at bil kjørte på sjøen

Jentene ble liggende i bilen i 20 minutter før dykkere kom til ulykkesstedet i Vadsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to jentene ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med livstruende skader etter bilulykken i Vadsø natt til 17. mai.

Begge jentene omkom senere på sykehuset av skadene de pådro seg, bekrefter Østfinnmark politidistrikt.

- De fikk behandling, men livet sto ikke til å redde. De døde av skadene de fikk i ulykken, sier informasjonssjef Marit Einejord ved UNN til Dagbladet.

Sjåføren siktet I tillegg til de to jentene satt det to gutter i bilen da ulykken skjedde. De to mennene på 20 og 21 år klarte å ta seg på land på egen hånd, men fikk ikke berget ut de to jentene.

Den ene av disse guttene - han som kjørte bilen - er foreløpig siktet for uaktsom kjøring. Politiet opplyser at det ikke er mistanke om ruskjøring, men blodprøve er tatt.

Mannens førerkort er også beslaglagt fram til etterforskningen er fullført. Politiet opplyser at saken foreløpig etterforskes som en ulykke, men bilføreren er altså siktet.

Ble liggende i 20 minutter De to ble liggende i det kalde vannet i 20 minutter før dykkere kom til stedet. Det ble umiddelbart startet gjenopplivning etter at de hadde blitt hentet opp, og jentene ble fløyet til UNN.

Politiet fikk melding om ulykka klokken 01.

De to jentene som omkom var hjemmehørende i Vadsø og Tana. Stedet Vårbrudd i Vadsø sentrum holdes åpent for alle som ønsker å være til stede og snakke med folk fra kommunens kriseteam og Røde kors.

- Det går mye rykter når slike ulykker skjer, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune til NRK.

- Vi valgte derfor å samle ungdom og russ for å få ut korrekt informasjon.

Bilen kjørte utfor kaikanten og ut i sjøen ved Ørtangen i Vadsø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media