Jenter (7) antastet i Trondheim

På vei hjem etter årets første skoledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Overgrepet mot de sju år gamle jentene skal ha skjedd like ved Østmarka sykehus mellom klokka 15.30 og 16 på mandag. Jentene var på vei hjem etter årets første skoledag da en ung mann lokket dem med ut på en åker bak en bussholdeplass, melder Adresseavisen.

- En mann blottet seg og fikk jentene til å vise kjønnsorganene sine, sier politioverbetjent Jon Anders Øien ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

- I tillegg skal han ha befølt en av jentene et annet sted på kroppen, sier Øien til Dagbladet.no.

Leter etter gjerningsmann

Politiet i Trondheim jakter nå på en ung mann, men de har få detaljer å gå etter. De kjenner ikke til liknende hendelser i området den siste tida og har ingen konkret mistenkte i saken. De håper å få kjennskap til flere detaljer om hendelsesforløpet og gjerningsmannen når det er foretatt dommeravhør av jentene.

- Saken går over til retten i dag, der det begjæres dommeravhør av barna, sier politioverbetjent Øien til Dagbladet.no.

Politiet etterlyser nå vitneobservasjoner og tips fra publikum. De er spesielt interessert i å få kontakt med noen som har sett de to jentene sammen med en ung mann.

- Vi ser alvorlig på saken. Dette er en seksuell handlinge overfor barn, og vi håper på konkrete tips, sier Øien.

Foreldrene til jentene har ifølge Adresseavisen informert skoleledelsen om overgrepet. I går kveld hadde de ennå ikke varslet foreldrene til de øvrige elevene om det som har skjedd.