Jenter arrestert etter drapet på Rhys (11)

Til sammen fem ungdommer arrestert i England i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem ungdommer - to jenter på 15 og 18 år og tre gutter på henholdsvis 15, 16 og 19 år - ble i dag arrestert av politiet i Liverpool i forbindelse med drapet på elleve år gamle Rhys Jones.

Elleveåringen ble skutt og drept på en parkeringsplass i Croxteth i Liverpool-området onsdag kveld.

En forbipasserende ungdom på BMX-sykkel skjøt gutten, som var kledd i Everton-drakt og skal ha vært på vei hjem fra fotballtrening sammen med noen venner.

I går ble en 16 år gammel gutt arrestert i forbindelse med drapet, han er fremdeles i politiets varetekt. To gutter på 14 og 18 år er løslatt mot kausjon.

- Vi skal finne morderen

Politiet har i tillegg til dagens arrestasjoner, enkelte spor å gå etter. Blant annet er det funnet en forlatt sykkel som Merseyside-politiet skal undersøke nærmere, melder Sky News.

Storbritannia er blant verdens mest overvåkede samfunn, og politiet vil saumfare videomateriale fra overvåkningskameraer i nærheten, ifølge BBC.

- Vi har fått hjelp fra lokalsamfunnet, og har tro på at drapet vil bli oppklart innen kort tid. Men jeg vil likevel oppfordre alle i nærområdet til å la høre fra seg dersom de kan bidra med noe i etterforskningen, sa Chris Armitt, talsmann for Merseyside-politiet, på en pressekonferanse ved stedet der gutten ble drept.

LOKALSAMFUNNET SØRGER: Mens hele Liverpool minnes elleve år gamle Rhys Jones, er fem nye ungdommer arrestert i forbindelse med drapet. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX
LOKALSAMFUNNET SØRGER: Mens hele Liverpool minnes elleve år gamle Rhys Jones, er fem nye ungdommer arrestert i forbindelse med drapet. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Minne-nettsted

Venner av Rhys Jones har laget en minne-nettside der folk kan bidra med kondolanser og minneord.

Og i ettermiddag vil 40 000 tilskuere delta i et minutts sammenhengende applaus til ære for Rhys, rett før favorittlaget Everton møter Blackburn hjemme på Goodison Park.

KNUST: Rhys\' foreldre Stephen og Melanie Jones brukte gårsdagen til å lese de mange hilsnene som er lagt ut på stedet der sønnen ble skutt og drept.
UNG OG HÅPEFULL: Rhys skulle begynne på ungdomsskolen, og var spent på hvordan favorittlaget Everton ville gjøre det denne sesongen.
MINNEMARKERING: Før kveldens kamp mellom Everton og Blackburn vil omkring 40 000 fans applaudere sammenhengende i et minutt til ære for den avdøde gutten.