Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter får 25 000 kroner

Hvis de vil gå på ingeniørstudiet i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høgskolen i Buskerud får lov til å gi jenter 25.000 kroner i reise- og utdanningsstipend for å begynne på ingeniørstudiet, skriver Drammens Tidende.

I dag har likestillingsombudet avgjort at stipend til jenter kan rekruttere jenter til det mannsdominerte studiet.

Det er bare 8,9 prosent jenter på ingeniørstudiet, og høsten 2004 var bare to av 80 nye studenter jenter. Derfor mener fungerende likestillingsombud, Lars Christensen, at tiltaket kan gjøre at flere kvinner tar utdannelse på området og at likestillingsloven åpner for særbehandling av det ene kjønn derson tiltaket er egnet til å fremme likestilling.

Gutta reagerer

Forslaget har vakt kraftige reaksjoner hos gutter. 15 menn sendte inn klage til likestillingsombudet, men klagene førte ingen vei. Høyskolen får lov til å særbehandle jenter.

Christensen skriver i sin avgjørelse at stipendet er en del av et større prosjekt for å rekruttere flere kvinner til ingeniørutdanningen. Likestillingsombudet mener derfor at stipendet er positiv særbehandling i tråd med likestillingsloven.

Likestillingsombudet skriver i avgjørelsen at stipendet kan virke urettferdig på den mannlige studenten.

- Det er likevel ikke slik at de mannlige studentene blir fratatt et gode de ellers ville hatt, skriver Christensen videre.

FORNØYD:</B> Rektor ved Høgskolen i Buskerud, Kristin Ørmen Johnsen, sier til Drammens Tidende at hun er svært fornøyd over å kunne gi jenter stipend til ingeniørstudiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!