Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter gjør det dårligere på nasjonale prøver

Jenter gjør det litt svakere på de nasjonale prøvene enn før. Kjønnsforskjellene er størst i regning.

PRØVER: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) oppfordrer skolene til å bruke de nasjonale prøvene aktivt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PRØVER: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) oppfordrer skolene til å bruke de nasjonale prøvene aktivt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Årets nasjonale prøver viser i snitt ingen store endringer, fastslår Kunnskapsdepartementet. Men det er en viss utvikling i retning av at jenter gjør det svakere og gutter bedre, enn før.

- Årets nasjonale prøver viser at det fortsatt er flere gutter enn jenter som presterer på høyeste nivå i regning, og forskjellene øker noe for elevene i ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

Forskjellene er størst i regning. Der er det fortsatt flere gutter enn jenter som presterer på høyeste nivå.

I lesing og engelsk er det små forskjeller mellom kjønnene på femte trinn. På åttende trinn har jenter derimot et forsprang på lesing.

De er fortsatt Oslo som får de beste resultatene, mens skolene i Finnmark kommer dårligst ut.

Sanner oppfordrer skolene til å bruke de nasjonale prøvene aktivt.-

- Det er tydelig sammenheng mellom resultatene på nasjonale prøver og frafall i videregående skole. Jeg håper derfor at lærerne bruker prøvene til å følge opp de elevene som har ekstra behov for hjelp og støtte, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media