Jenter holdt som sexslaver i tre år

To tenåringsjenter ble i går reddet ut av en kjeller i Skopin i Russland, der de skal ha blitt holdt innesperret som sexslaver i tre og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to jentene på 14 og 17 år forsvant i oktober 2000, etter å ha blitt bortført fra et diskotek av en 53 år gammel fabrikkarbeider som utga seg for å være taxisjåfør.

Paralleller til Dutroux-saken i Belgia er slående, ettersom hovedmannen der er tiltalt for å ha bortført seks småjenter og holdt dem innesperret som sexslaver i en kjeller før han drepte fire av dem.

Pågrepet

Ifølge russisk fjernsyn har politiet pågrepet den 53 år gamle fabrikkarbeideren Viktor Mokhov som eide huset der de to jentene ble holdt innesperret, men leter fortsatt etter en 29 år gammel kvinne som skal være medskyldig.

- Den mistenkte holdt jentene innesperret i kjelleren på huset sitt, slik at han kunne utføre voldelige seksuelle handlinger mot dem, opplyste assisterende statsadvokat Irina Sablina til radiostasjonen Ekho Moskvy onsdag kveld.

Fikk barn

- Et av de frigjorte gislene er nå gravid i åttende måned. Den eldste jenta har alt to barn sammen med ham, etter å ha født to gutter i 2001 og 2003, opplyste Sablina.

Barna skal ha blitt forlatt i nabolaget, og senere tatt med til et barnehjem av naboer.

- Vi har ikke presis informasjon om hvor de nå befinner seg, sa Sablina.

Den russiske fjernsynsstasjonen NTV viste onsdag kveld bilder av de to jentene idet de ble hjulpet ut av kjelleren.

Jentene fortalte hvordan mannen etter å ha dem innesperret i tre år hadde begynt å ta dem med ut for kortere turer, og at de under en av disse utfluktene hadde lyktes med å snike en lapp til en tilfeldig forbipasserende.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer