Jenter holdt som sexslaver

En internasjonal liga med forgreninger i Norge har reist i skytteltrafikk til Tsjekkia og Slovakia. Der tvang de jenter inn i bilene. Deretter ble de tvunget til å prostituere seg under slavelignende forhold i Vest-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av jentene skal ha blitt dopet ned og voldtatt, skriver svenske Expressen i dag.

Nå står fem menn og en kvinne tiltalt i en av Sveriges største prostitusjonssaker. Den over tusen sider tykke politidokumentet forteller en rystende historie om en internasjonal liga som kjørte rundt i Tsjekkia og Slovakia.

Med trusler og vold tvang de jentene med seg, og jentene ble kjørt til Sverige, Norge, Danmark, Belgia og Sveits, der de ble holdt som sexslaver i private bordeller.

Det er den svenske forgreningen av denne ligaen politiet nå har klart å sprenge. Sexhandelen skal ha pågått siden midten av 90-tallet, og politiet har greid å spore et tjuetalls kvinner som skal ha blitt misbrukt.

Ligaen ble avslørt etter at en av jentene klarte å ringe hjem til sin mor i Tsjekkia. Hun fortalte at hun og flere andre jenter ble holdt innesperret i Stockholm. Jentene fikk lov lov å bevege seg utendørs bare når de skulle selge sex.

De ble hele tiden overvåket av hallikene sine, de ble fratatt passene sine, pengene gikk rett i lommene til bakmennene. Ofrene var i alderen 17-23 år.

Etter denne telefonsamtalen innledet politiet i seks land et samarbeid om å sprenge ligaen, og nå står bakmennene tiltalt for hallikvirksomhet i Stockholm tingsrätt. De to hovedmennene er også tiltalt å ha voldtatt tre av jentene.