Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter mest kriminelle

Mer enn halvparten av de førstegangskriminelle under 18 år i Sandnes er jenter. - Dette er noe helt nytt, og det er skremmende, sier politistasjonssjef Per Kvam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 av 30 pågrepne under 18 år i Sandnes er jenter. Det viser statistikk fra siste kvartal fra Sandnes politistasjon. Første kvartal i år var guttene bare så vidt i flertall, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jentene blir tatt for alt fra a til å. Det kan være nasking, tyveri, skadeverk, voldssaker eller narkotikaforbrytelser, sier Kvam.

Trend

Det er andre gang at jentene er i flertall blant pågrepne under 18 år. Sist det skjedde var første kvartal i fjor.

- Vi snakker ikke om et blaff. Vi har sett utviklingen en stund, sier politisjefen, som ennå ikke tør å spekulere i mulige årsaker.

- Tallene viser at noe begynte å skje i 1999 og nå i 2000. Jentene var ikke så aktive før den tid, ifølge Kvam.

Yngre jenter

Det er ikke bare jenter mellom 15 og 17 år som stadig i større grad kommer i klammeri med politiet. Også i gruppen fra 12 til 14 år endres forholdet mellom jenter og gutter som blir pågrepet. Her gjelder trenden ikke bare for Sandnes. Disse sakene blir som regel sendt til konfliktrådet.

- I aldersgruppen 12-14 år var jentene i flertall. Vi dekker hele Rogaland politidistrikt, men jeg mener de fleste var fra Sandnes, sier leder for konfliktrådet i Rogaland, Anne Lea, til Stavanger Aftenblad.

- Undersøkelser vi har gjort i Sandnes og på Bryne viser også at det er like mange jenter som gutter som kommer på kant med loven blant dem som er mellom 12 og 14 år gamle, sier Lea.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media