Jenter misbrukt av nazi-nettsted

Hilde Andreassen (33) fikk sjokk da hun fant ut at hun var avbildet på et nazinettsted. Over hundre intetanende jenter er brukt av nettstedet for å spre sterk rasistisk propaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er svært ubehagelig å få sitt eget bilde knyttet opp mot et hakekors. Det må være verst for de andre og yngre jentene som er avbildet. Jeg er en av de få som er over 20 år på siden, sier Hilde Andreassen til Dagbladet.

Bildet av henne er hentet fra kontaktnettstedet Blink. Hun fikk mail fra en av drifterne på Blink, som hadde kjent igjen bildet hennes på nazinettstedet.Da hun sjekket nettstedet, som er sterkt rasistisk, fant hun seg selv avbildet. 122 andre intetanende jenter er også avbildet under overskriften «Norske Skjønnheter».

Kraftig provosert

Solkorset drives ifølge flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med, av kjente personer i det nazistiske miljøet i Norge. På nettstedet sprer de nazi-propaganda, jødehets, norrøne skrifter og nå også bilder av «ariske jenter».

Ved linken til bildene av jentene står dette:

«Bilder utstilt for alle som elsker den nordiske rase ... La dette være en spore til innsats: Dette kan være det siste århundre hvor det ennu finnes kvinner som dette på moder Jord. Det kommer an på deg!».

-  Da jeg fant ut av dette ble jeg helt matt, og tenkte er det mulig? Etter hvert ble jeg bare mer og mer provosert. Dette er jo en side som har et begrenset publikum, så det har jo gått lang tid før dette ble oppdaget, sier hun.Hun har anmeldt forholdet til politiet i Helgeland.

-  Rasistisk propaganda

Informasjonsdirektør i Antirasistisk senter, Henrik Lunde, har tidligere anmeldt nettsida for å spre rasistisk propaganda, men saken ble henlagt.

-  Dette er spesielt tragisk for jentene som er blitt misbrukt, mener Lunde.

-  Jentene blir presentert for å fremme rasistiske propaganda. Å gjøre slikt med bilder av jenter som ikke aner noe, er det nok første gang vi opplever i Norge, sier han.

-  Kontakt politiet

Community-ansvarlig i Blink, Bente Kalsnes, har mottatt tre henvendelser fra mennesker som har lagt ut bilder på nettstedet, for så at bildene blir hentet over til Solkorsets side.

-  Det er utrolig frustrerende at bildene brukes i sammenheng med en nazistisk side. Vi oppfordrer brukerne til å kontakte politiet, sier Kalsnes.

-  Dette er et eksempel på hvor lett et bilde kan misbrukes når det blir lagt ut på nettet. Folk bør tenke seg godt før de legger ut bilder av seg selv på nettet, sier hun.

Dagbladet har flere ganger prøvd få en kommentar fra personene som drifter nettstedet, uten hell.

MISBRUKT: Hilde Andreassen fant bilde av seg selv på et nazinettsted (faksimile til høyre) under overskriften «Norske Skjønnheter».