Jenter på 5 og 11 år bortført i Moss

Politiet etterlyser foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To jenter på ti og fem år ble i morges bortført da de var på vei inn på henholdsvis skole og barnehage i Moss, melder TV2.

Politiet skriver på Twitter at bortføringen skjedde i 8.45-tida i morges.

Jentene bor i beredskapshjem i Moss og politiet mener at det er foreldrene, som er bosatt i bergensområdet, som står bak bortføringen.

Politiet etterlyser en SV-registrert svart Nissan X-trail. Politiet har funnet bilen som ble brukt under bortføringen, en Ford Focus leiebil, men de tror den andre bilen er brukt videre.

- Vi ønsker tips fra publikum som kan ha sett noe med tilknytning til Ford-bilen som er brukt, sier operasjonsleder Raymond Bergli i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Foreldrene, som er bosatt i Norge, er av utenlandsk opprinnelse. Mor er fra Ukraina, far er tysk statsborger. Mannen er i 54 år gammel og kvinnen 39 år.

Politiet har varslet grenseovergangene og svensk politi.

- Vi frykter at barna er tatt ut av landet, sier Bergli.

Politiadvokat Jon Granerud i Østfold politidistrikt sier barnehagebarnet ble fratatt beredskapsforeldrene med makt da de skulle levere barnet i dag tidlig.

- Ut fra hva beredskapsforeldrene forteller, så er det barnas biologiske foreldre som står bak bortføringa. Det var en viss form for maktutøvelse da barnehagebarnet ble fratatt beredskapsforeldrene. Dette skjedde etter at skolebarnet, som beredskapsforeldrene hadde levert på skolen, ble tatt, sier Granerud.