Jenter selges som pengemaskiner

MILANO (Dagbladet): Hvert år kommer 500 000 nye jenter til Vest-Europa som sex-arbeidere. Bak dem står profesjonelle menneskehandlere som ofte tvinger jentene inn i sex-industrien med mordtrusler og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Den internasjonale organisasjonen for utvandring i Wien, som har regnet seg fram til denne enorme menneskestrømmen. Organisasjonen mener mer enn to millioner mennesker i Europa lever under slaveliknende forhold. De aller fleste av dem tvinges til å jobbe som prostituerte.

Enorm fortjeneste

- Distribusjon av jenter til Europas sex-markeder er svært attraktivt. Fortjenesten er enorm. Ei jente er en pengemaskin så lenge hun er aktiv, mens narkotika selges én gang, så må man skaffe mer stoff med den risiko det innebærer, sier Michael Platzer ved FNs senter for kriminalitetsforebyggende arbeid i Wien.

Nøyaktig hvor mye penger som er involvert vet ingen. Men flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med snakker om en «enorm fortjeneste». Ei jente kan tjene inntil to millioner kroner i året. Virksomheten er nesten risikofri. Strafferammen for hallikvirksomhet er lav i hele Vest-Europa.

- Problemet er at både tilbudet av jenter, og etterspørselen, er enormt. Fattigdommen i deler av det tidligere Sovjetunionen er stor. Det er ikke rart at mange gjør hva de kan for å slippe ut av lutfattige, tilbakestående samfunn helt uten utviklingsmuligheter, sier Platzer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer