Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter solgt som «sommer-koner» i Egypt

Blir brukt som sex-slaver av turister på sommeren, og «ekteskapet» opphører når mennene reiser hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rike arabiske turister betaler for å kjøpe unge egyptiske jenter som «sommer-koner», ifølge en menneskehandel-rapport utarbeidet av amerikanske myndigheter, skriver Al Arabiya.

Ekteskapene er ikke lovlige, og opphører så snart turistene drar tilbake til hjemlandet sitt.

Ifølge rapporten blir mange av disse jentene tvunget av foreldrene sine, slik at de kan tjene litt penger.

Ifølge Daily Mail bruker familiene et mellomledd mellom dem og kjøperen. Avisen skriver at prisen ligger mellom 3000-30 000 kroner for at jentene skal bli tvunget til å være sex-slaver.

I Egypt er det lover som er myntet på å motkjempe menneskehandel. Det er for eksempel ikke lov for en utlending å gifte seg med en egypter hvis det er mer enn 10 års aldersforskjell.

Dette fungerer ikke optimalt da mange kriminelle har lært seg å redigere fødselsattester, slik at mennene virker yngre og jentene eldre.

I mange tilfeller vil familien gifte bort datteren sin uten hennes samtykke. Likevel vil ofte jentene godta dette fordi at det er eneste måte å hjelpe til med å forsørge familien på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media