- Jenter som ikke går med hijab vil bli torturert med en høygaffel i neste liv

Elever blir slått, oppfordret til å hate Vesten og fortalt at hinduer drikker kupiss på Englands mest prestisjefulle skoler for muslimer.

SLÅTT: Læreren på koranskolen slår uprovosert en elev. Channel 4s skjulte kameraer avslørte at dette var helt vanlig oppførsel. I tillegg avslørte de hvordan muslimske barn blir opplært til å hate Vesten og jøder, samt forakte hinduer. Foto: Channel 4
SLÅTT: Læreren på koranskolen slår uprovosert en elev. Channel 4s skjulte kameraer avslørte at dette var helt vanlig oppførsel. I tillegg avslørte de hvordan muslimske barn blir opplært til å hate Vesten og jøder, samt forakte hinduer. Foto: Channel 4Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Darul Uloom i Birminghan, Englands nest største by, blir omtalt som «muslimenes Eton» i England. Skolepengene er 15 000 kroner i året på den private skolen og hvert år blir elever avvist fordi skolen er fullbooket. Elevene er fra 11 til 16 år gamle, det vil derfor koste 75 000 kroner per elev for skolegangen ved Darul Uloom.

Skolen skriver på sine hjemmesider at de arbeider for å promotere toleranse og verdsetting av andre religioner. Studentene skal også aktivt delta i det britiske samfunnet. Skolen har hatt besøk av en rekke inspektører som skal undersøke forholdene på skolen, de har gitt skolen de beste skussmål.

- Elevene lærer om andre religioners tro og praksis og blir lært opp til respekt for de andre verdensreligionene, heter det i inspeksjonen fra 2009, ifølge Daily Mail.

Oppfordrer til hat Men etter flere tips tips om at undervisningen var av en helt annen art enn den offisielle versjonen, gikk en reporter fra Channel 4s program Dispatches undercover og meldte seg som frivillig. Han fikk imidlertid ikke lov til å være tilstede under undervisningen i Islam, derfor installerte han et skjult kamera og tok opptak over en periode på fire måneder.

Dokumentaren blir sendt i morgen, men Daily Mail har fått tilgang til det og omtaler programmet i dag. Avisa skriver at elevene blir gitt «dypt urovekkende» informasjon om jøder, kristne og ateister.

- Hinduer har ikke noe intellekt og de drikker kupiss, sier en lærer.

Videre:

- Ikke-troende er de verste vesene på jorda. De som barberer seg, danser, hører på musikk og jenter som ikke går med hijab, vil bli torturert med en høygaffel i neste liv, sier en lærer.

Banket på koranskoler I fjor høst meldte også Channel 4s reporter seg som frivillig på en koranskole som holder til i en av Storbritannias største moskeer. Reporteren ble selv slått på en slik skole da han var yngre, og opplevde at det samme skjer i dag.

Læreren går rundt i rommet og slår tilfeldige elever. Når læreren forlater rommet og overlater undervisningen til en assistent, blir en elev holdt nede, mens han truer med å slå ham med en benk.

TRUET: En elev blir holdt nede, mens den stedfortredende læreren truer med å banke ham opp med en benk. Foto: Channel 4
TRUET: En elev blir holdt nede, mens den stedfortredende læreren truer med å banke ham opp med en benk. Foto: Channel 4 Vis mer

- Det å bli slått på koranskoler ødela selvtilliten min. Det verste var å aldri vite når eller hvorfor du ble slått. Jeg hadde en grusom lærer som brukte knyttet neve, en stokk, sko, hva som helst han fant. Han ble bare sint og slo, forteller reporteren om sine egne opplevelser.

Skolen avviser kritikken Darul Uloom-skolen har fått sett de skjulte opptakene og avviser både overfor Channel 4, Daily Mail og i en uttalelse på sin egen hjemmeside, virkelighetsbildet som blir presentert i dokumentaren.

- Læreren som sa at hinduer drikker kupiss og ikke har noe intellekt, fikk flere klager fra elever og er fjernet fra stillingen sin. Læreren som snakket nedsettende om jøder, var en besøkende lærer som ikke representerer skolens syn. Han brukes ikke lenger, sier skolen, som også avviser at de står for en «hard» form for islam.

- Vår inspirasjon kommer fra høyheter som Maulana Husain Ahmad Madani, en av pioneerende bak Deobandi som arbeidet sammen med Mahatma Gandhi for Indias selvstendighet. Han sa følgende om å leve med andre religioner: «Hvis muslimer ikke kan danne en nasjon med ikke-muslimer, hvordan kunne da profeten danne en nasjon med jødene?»

Skolen lover også å åpne disiplinærsaker dersom lærere har brutt med skolens lære.

Storbritannia har store utfordringer med islamisme. Mennene som sto bak terrorangrepet på London 7. juli 2005 var alle oppvokst i England. Fire selvmordsbombere drepte 52 mennesker. Mannen som sprengte seg selv i julerushet i Stockholm før jul ble radikalisert i Storbritannia.

FAKSIMILE: Darul Uloom-skolen har lagt ut en pressemelding på sine nettsider i forbindelse med Channel 4s avsløringer.
FAKSIMILE: Darul Uloom-skolen har lagt ut en pressemelding på sine nettsider i forbindelse med Channel 4s avsløringer. Vis mer