Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenter startet kondom-bedrift

Kondomer er for vanskelige å få tak i, mente skoleelevene i Sandnes. Derfor startet jentene sin egen kondom-bedrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): - Vi har fått avtale med noen utesteder, og salget går bra, forteller Linda Davis (18) og Lise Berger (snart 18). De to er elever ved Lundehaugen videregående skole i Sandnes

I går satt de lett rødmende på standen i landets største kjøpesenter, Kvadrat, med ei krukke full av kondomer.

- Vi får mange lange blikk, sa de med et flir.

Jentene er med i konkurransen Unge Entreprenørskap, som skal motivere ungdom til å bruke sin fantasi og skaperevne. De skal utvikle en forretningsidé og føre prosjektet fram til en bedrift som registreres i Brønnøysund-registrene.

- Det kan være litt stress å få tak i kondomer, vet vi. Før var det automater noen steder, men mange gikk i stykker, forteller de.

Jentene setter ut boller med kondomer påført deres egen logo.

Linda har lært mye av etableringen og drømmer nå om å starte bedrift på egen hånd etter skolegangen.

KONDOMSALG: - Det kan være litt stress å få tak i kondomer, derfor startet vi vår egen kondom-bedrift. Flere utesteder selger nå våre kondomer, forteller Linda Davis og Lise Berger, elever ved Lundehaugen videregående skole i Sandnes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling