Jenter tiltalt for voldtekt

To 15 år gamle jenter er tiltalt for voldtekt og legemsfornærmelse mot en 15 år gammel jente for deretter å ha solgt henne for 200 kroner til en asylsøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i mai i år at fem jenter fra Rognan skal ha mishandlet sin 15-årige venninne før de solgte henne til en asylsøker for 200 kroner. Han skal så ha voldtatt 15-åringen.

De grove overgrepene skjedde i et forlatt skur, på ettermiddagen, midt i Rognan sentrum. Bare to av de fem jentene var 15 år da dette skjedde, og det er bare de som kan straffes.

- Dette er en tragisk sak. Det har vært frustrerende og belastende for fornærmede og familien, og de føler en viss lettelse over at saken nå er avklart, sier bistandsadvokat Ingrid Holm Ellingsen til Dagbladet.no.

Bare to av de fem jentene som var innblandet i saken tiltales, tre av dem var for unge da overgrepet skjedde. De to jentene er tiltalt for voldtekt og legemsfornærmelse med karakter av mishandling.

Også asylsøkeren som betalte 200 kroner for jenta tiltales. Han har rømt fra Nordland psykiatriske sykehus og er ennå på frifot, så det vil ikke skje noe med den saken før han blir pågrepet. Statsadvokaten har satt av tre dager til saken, men det er ennå ikke klart når saken kommer opp for retten.

ÅSTED: </B>I dette skjulet ble 15-åringen voldtatt.