- Jenter uten hijab får juling

Gerd Fleischer advarer mot å tro det er valgfrihet.

VELGER SELV? En rekke muslimske jenter har stått fram i norske medier og fortalt at de selv har valgt å gå med hijab. Foto: Scanpix/AP
VELGER SELV? En rekke muslimske jenter har stått fram i norske medier og fortalt at de selv har valgt å gå med hijab. Foto: Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Muslimske jenter som ikke bruker hijab til enhver tid, blir banket opp, sier daglig leder Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif).

- På mitt kontor har kvinner grått sine modige tårer over å måtte gå med hijab. Utallige unge jenter har fortvilet fortalt meg at hvis de ikke har hijaben på seg til enhver tid, får de juling. Disse våger ikke å stå fram i den offentlige debatten, sier Fleischer til Vårt Land.

- Velutdannede vet om tvang

Hun er opprørt over at unge muslimske kvinner står fram og sier de har frihet til å velge om de vil gå med hijab.

- De stolte velutdannede kvinnene som står fram med hijaben, vet også at medsøstre blir tvunget. Men de snakker lite om det. Jeg mener det bør være en del av deres kvinnefrigjøring å også støtte dem. Tvangen mange kvinner opplever, blir bare nevnt i en bisetning, sier Fleischer.

Hun sier unge jenter må flytte til andre steder i landet og bo på hemmelig adresse, blant annet fordi de ikke vil gå med hijab.

- Foreldre slår ofte sine døtre til lydighet og dydighet, og hijaben utgjør som regel en del av kontrollen, sier Fleischer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer