VELGER SELV? En rekke muslimske jenter har stått fram i norske medier og fortalt at de selv har valgt å gå med hijab. Foto: Scanpix/AP
VELGER SELV? En rekke muslimske jenter har stått fram i norske medier og fortalt at de selv har valgt å gå med hijab. Foto: Scanpix/APVis mer

- Jenter uten hijab får juling

Gerd Fleischer advarer mot å tro det er valgfrihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muslimske jenter som ikke bruker hijab til enhver tid, blir banket opp, sier daglig leder Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif).

- På mitt kontor har kvinner grått sine modige tårer over å måtte gå med hijab. Utallige unge jenter har fortvilet fortalt meg at hvis de ikke har hijaben på seg til enhver tid, får de juling. Disse våger ikke å stå fram i den offentlige debatten, sier Fleischer til Vårt Land.

- Velutdannede vet om tvang

Hun er opprørt over at unge muslimske kvinner står fram og sier de har frihet til å velge om de vil gå med hijab.

- De stolte velutdannede kvinnene som står fram med hijaben, vet også at medsøstre blir tvunget. Men de snakker lite om det. Jeg mener det bør være en del av deres kvinnefrigjøring å også støtte dem. Tvangen mange kvinner opplever, blir bare nevnt i en bisetning, sier Fleischer.

Hun sier unge jenter må flytte til andre steder i landet og bo på hemmelig adresse, blant annet fordi de ikke vil gå med hijab.

- Foreldre slår ofte sine døtre til lydighet og dydighet, og hijaben utgjør som regel en del av kontrollen, sier Fleischer.

Ap er feige

Hun er enig med Frp-formann Siv Jensen i at kvinnebevegelsen på venstresiden i Norge ikke bryr seg om ikke-vestlige kvinner.

Venstre-politiker Abid Q. Raja skal fronte partiets arbeid med minoritetsspørsmål. Han mener Arbeiderpartiet har gjort mer urett mot innvandrerne enn Fremskrittspartiet.

- Frp har bare brukt kjeften, men Ap har neglisjert problemområdene fullstendig av redsel for å bli kalt rasister. Det å ikke stille krav til medborgere, er å ikke ta dem på alvor. Vi trenger ikke å bli pisset oppetter ryggen, sier Raja.

(NTB)

 

- TVANG: Leder for organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF), Gerd Fleischer sier fortvilede unge jenter forteller henne at de blir tvunget til å gå med hijab. Foto: Scanpix
- TVANG: Leder for organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF), Gerd Fleischer sier fortvilede unge jenter forteller henne at de blir tvunget til å gå med hijab. Foto: Scanpix Vis mer