Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenters rett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Regjeringen vil gi jenter under 16 år rett til å ta abort uten at foreldrene blir varslet. Bakgrunnen er at det i visse tilfeller, bl.a. av religiøse og andre kulturelle grunner, hender at det oppstår dramatiske konflikter mellom jente og foreldre i slike tilfeller. Da kan den ene «uløkka» bli til en enda verre ulykke, og selv om legen fortsatt skal vurdere hvor rimelig ønsket om diskresjon er, mener Helsedepartementet at jentas ønske bør respekteres.
  • Abort er en vanskelig sak enten man er seksten eller tjue, men det er sannsynligvis vanskeligere for de yngste å snakke om sex og abort med sine foreldre enn for de litt eldre. Det er derfor viktig at leger og helsepersonell for øvrig samtaler åpent med unge abortsøkende. Men avgjørelsen om foreldrene skal informeres bør kunne tas av jenter under 16 år. De vet vanligvis godt hvordan foreldrene og nære slektninger vil reagere i en slik situasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling