Jenteskole?

Politikere ønsker reaksjonær løsning på ikke-eksisterende problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Skolen passer best for jenter, innrømmer Kunnskapsdepartementet». Denne meldingen kom fra NTB 17. oktober i år, og ble gjengitt i flere av landets største aviser. Anledningen er professor Thomas Nordahls rapport Jenters og gutters situasjon og læring i skolen, som hevder at norsk skole favoriserer jenter.

«Mindre vekt på strukturert undervisning passer dårlig for mange gutter, og jeg synes Nordahls påstander virker godt belagt», sier statssekretær Lisbeth Rugtvedt i Kunnskapsdepartementet.

Det er tydelig at Rugtvedt ikke har lest rapporten hun tar til inntekt for sine synspunkter, siden denne overhodet ikke inneholder belegg for at mangel på struktur eller andre trekk ved undervisningen favoriserer jenter og forårsaker jentedominansen i skolen.

Det er bekymringsverdig nok at politikere og presse ikke har betenkeligheter med å bruke ikkeeksisterende dokumentasjon for å restarte hylekoret om diskriminering av menn. Like ille er den medisinen som foreslås mot det innbilte problemet.

Siden hverken Nordahl eller de mange politikerne som har erklært seg enige sier hva de mener med ”strukturert undervisning”, regner jeg med at det betyr en fortsettelse og forsterking av det som på tross av alle reformer fortsatt er den dominerende undervisningsformen i skolen: Passiv mottaking og reproduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer