Jeremy Clarkson utkledd som muslimsk kvinne

Griskekjørte i niqab gjennom muslimske land.

FÅR KRITIKK: Jeremy Clarkson og Top Gear får mye kritikk etter at de var utkledd som muslimske kvinner i episoden som ble vist 2. juledag. Foto: BBC.
FÅR KRITIKK: Jeremy Clarkson og Top Gear får mye kritikk etter at de var utkledd som muslimske kvinner i episoden som ble vist 2. juledag. Foto: BBC.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som de tre vise menn reiste Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i søndagens avsnitt av det engelske tv-programmet Top Gear fra Irak til Betlehem via Tyrkia, Syria og Jordan. Det har ført til seerstorm i England og kan vise seg å være alt annet enn en vis avgjørelse.

Det populære programmet gikk på BBC 2. juledag og hadde nesten 6,6 millioner seere.

På sykehus
Da James May endte på sykehuset etter å ha slått seg i hodet, ville Clarkson og Hammond muntre opp kollegaen da han kom tilbake. Deres måte å gjøre dette på var å iføre seg niqab, et tradisjonelt hodeplagg som dekker til ansiktet og brukes av muslimske kvinner. I tillegg hadde de på seg sorte kjoler.

Reaksjoner
Og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Til den britiske avisen Dailystar sier Anjem Choudary (43) at slike uttalelser er uhørte.

- Burka er et symbol i vår religion som ingen skal lage vitser om på noen som helst måte. Det hjelper ikke at dette var i et land hovedsaklig med muslimsk befolkning. Det hadde vært like ille uansett hvor de var, sier han.

Også på Top Gear sin egen hjemmeside raser seerne. - Hvis dere gjør noe slikt igjen kommer jeg til å slutte å se på showet deres, skriver en av seerne.

Ikke første gang
I følge den britiske avisen dailystar.co.uk er reaksjonene mange og sterke på forskjellige nettsider. Men det er ikke første gang at Top Gear gjengen skaper overskrifter av sine påfunn.

Tidligere i år terget Jeremy Clarkson på seg mange seere da han sa at han hadde sett en muslimsk kvinne i London med frekt undertøy under burkaen. Kommentaren kom i en diskusjon om kvinner var distraherende i trafikken og kunne føre til trafikkulykker.