Jeremy Clarkson utkledd som muslimsk kvinne

Griskekjørte i niqab gjennom muslimske land.

FÅR KRITIKK: Jeremy Clarkson og Top Gear får mye kritikk etter at de var utkledd som muslimske kvinner i episoden som ble vist 2. juledag. Foto: BBC.
FÅR KRITIKK: Jeremy Clarkson og Top Gear får mye kritikk etter at de var utkledd som muslimske kvinner i episoden som ble vist 2. juledag. Foto: BBC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som de tre vise menn reiste Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i søndagens avsnitt av det engelske tv-programmet Top Gear fra Irak til Betlehem via Tyrkia, Syria og Jordan. Det har ført til seerstorm i England og kan vise seg å være alt annet enn en vis avgjørelse.

Det populære programmet gikk på BBC 2. juledag og hadde nesten 6,6 millioner seere.

På sykehus Da James May endte på sykehuset etter å ha slått seg i hodet, ville Clarkson og Hammond muntre opp kollegaen da han kom tilbake. Deres måte å gjøre dette på var å iføre seg niqab, et tradisjonelt hodeplagg som dekker til ansiktet og brukes av muslimske kvinner. I tillegg hadde de på seg sorte kjoler.

Reaksjoner Og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Til den britiske avisen Dailystar sier Anjem Choudary (43) at slike uttalelser er uhørte.

- Burka er et symbol i vår religion som ingen skal lage vitser om på noen som helst måte. Det hjelper ikke at dette var i et land hovedsaklig med muslimsk befolkning. Det hadde vært like ille uansett hvor de var, sier han.

Også på Top Gear sin egen hjemmeside raser seerne. - Hvis dere gjør noe slikt igjen kommer jeg til å slutte å se på showet deres, skriver en av seerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer