Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jernbane til Tromsø skal utredes

Turisme, handel og nordområdesatsing bak forslaget.

HAR STASJON - MANGLER TOG: Tromsø jernbanestasjon heter en café i Tromsø, som jo ikke har jernbane.

Foto: Astrid Skumsrud Johansen
HAR STASJON - MANGLER TOG: Tromsø jernbanestasjon heter en café i Tromsø, som jo ikke har jernbane. Foto: Astrid Skumsrud Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen vil utrede en mulig jernbaneforbindelse til Tromsø.

En ny togstrekning vil særlig komme godstrafikken til gode, både innen fiskerinæringen og andre næringer. Men også persontrafikk og turisme er viktig, mener stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten (Ap).

- Siden både Nordøst- og Nordvestpassasjen er i ferd med å bli isfri, vil havnene i nord få økt betydning. Da kan det bli enda mer aktuelt på bygge en jernbane til Tromsø, sier Bjørnflaten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge ANB er det innledet en dialog mellom Troms fylkeskommune, Jernbaneverket og Samferdselsdepartementet om en eventuell Tromsbane. Det skal vurderes om det er mulig med en jernbaneutbygging fra Tromsø til Narvik eller fra Tromsø direkte til Sverige. Dette blir et ledd i en helhetlig transportutredning for nordområdene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media