Jernbanens skjebne avgjøres i januar

I januar vil samferdselsminister Odd Einar Dørum finne ut om jernbanen til Gardermoen vil være ferdig til åpningen av hovedflyplassen eller om en kriseplan må stables på beina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NSB vil granske Gardermo-utbyggingen

Siste halvdel av januar vil være kritisk for å avgjøre om vi skal trappe opp beredskapsplanen, sa Odd Einar Dørum på en pressekonferanse i dag.

 Allerede 12. desember regner Odd Einar Dørum med å måtte stå skolerett for Stortinget. Da skal samferdselsdepartementet legge fram Gardermobane-saken for parlamentet. Men først i februar regner Dørum med at den endelige prisen på jernbaneprosjektet vil være ferdig beregnet. Dermed må han en ny runde foran de folkevalgte utpå nyåret.

 Overslaget for tetningsarbeidene på Gardermobanen lød opprinnelig på 400 millioner kroner, med en feilmargin på 30 prosent. I dag nektet Dørum å kommenter om overslaget ville holde.

 Jeg er fornøyd med at alle som arbeider med prosjektet har en felles kriseforståelse. Vi må evaluere arbeidet på et senere tidspunkt, og inntil da må vi konsentrere oss om å komme ut av denne krisa, sier samferdselsministeren.

 Jernbanetunnellen under Østmarka lekker som en sil, og har allerede tappet en innsjø tom for vann. NSB Gardermobanen har bestemt seg for å etterfylle sprekkene i tunnellen med sement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer