Jernbaneverket: -Lydsignal virket ikke

Et av lydsignalene ved planovergangen ved Egersund virket ikke. Det opplyser jernbanedirektør Steinar Killi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Lydsignalet på den siden som bilen kom fra virket ikke, men lyset virket som det skulle, sier direktør Steinar Killi i Jernbaneverket til TV 2 i kveld. Han har fått opplysningene fra Jernbaneverkets uhellskommisjon.

Etter ulykken på Holan i går, der fire ungdommer mistet livet, vil NSB snakke med Jernbaneverket om å sette opp tempoet på arbeidet med å fjerne planovergangene. Det bekrefter NSBs konsernsjef Osmund Ueland.

Dagbladet :på nettet fikk tak i Ueland, som var på ferie i Italia.

- Det er bare ett ord for det som er skjedd - tragisk. Enhver ulykke der ungdommer blir revet bort på en så grusom måte, er helt forferdelig, sier han.

- Nå tenker vi først og fremst på de pårørende. Vår første prioritering er å være til hjelp og støtte, og fortelle hva som er årsaken til ulykken. Så skal vi ta diskusjonen med Jernbaneverket om prioritering og tempo på arbeidet med å fjerne planovergangene. Vi må vise at både togulykken på Åsta stasjon og denne ulykken fører til handling.

- Hvorfor må det skje ulykker for at dere skal handle?

- Det stemmer ikke. Det var ikke noen ulykker som satt arbeidet med å fjerne planovergangene på lista. Vi skal være glade for at Jernbaneverket allerede har begynt arbeidet. Overgangen der denne ulykken skjedde, skulle fjernes. Men vi må vurdere både tempoet på arbeidet og prioriteringene, sier Ueland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer