Jernbaneverket: -Overgangen er sikker

Jernbaneverket stiller seg skeptisk til planoverganger, men mener at overgangen ved ulykkesstedet utenfor Egersund er sikker nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En planovergang som krysser jernbanesporet er et forhold vi ikke setter særlig pris på. Planoverganger er uønsket fra Jernbaneverkets side. Vi arbeider med å fjerne overganger slik at vi kan lage planfrie løsninger, sier togdriftsleder i Jernbaneverket, Paal Arve Sirnes, til NTB.

Han sier at underganger vil være en klar fordel, men presiserer at ulykkesovergangen på Holan en kilometer øst for Egersund er sikker nok.

- Med lyd- og lyssignaler er sikkerheten god nok, sier Sirnes. Han sier at veien som krysser planovergangen går nedoverbakke på begge sider.

- Lyd- og lyssignal indikerer at biler som nærmer seg planovergangen må stoppe. Man må alltid ta forhåndsregler som bilist, sier Sirnes.

Personer fra Jernbaneverkets Region Sør var lørdag kveld på vei til ulykkesstedet. Søndag vil Jernbaneverkets uhellskommisjon være på plass for å kartlegge hendelsesforløpet, opplyser Sirnes.

(NTB)