«Jernbaneverket framstår som uten den styring og kontroll»

Truer med å stanse togtrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske tog kan stoppe opp fra 1. juli dersom Jernbaneverket ikke får sikkerhetsgodkjenningen i orden.

Jernbanetilsynet mener Jernbaneverket ikke gjør jobben sin godt nok og sier nei til ny sikkerhetsgodkjenning, melder NRK.

Jernbaneverket får krass kritikk i et brev fra tilsynet. «Jernbaneverket framstår som uten den styring og kontroll som kreves for å håndtere den risikoen som virksomheten innebærer», heter det i brevet.

- Situasjonen er alvorlig i den forstand at Jernbaneverket må rette opp disse problemstillingene og få en sikkerhetsgodkjenning innen 1. juli. Hvis ikke stopper togtrafikken i Norge, sier direktør Erik Ø. Johnsen i Jernbanetilsynet.

Han mener det er økt risiko for ulykker så lenge Jernbaneverket ikke har god nok sikkerhetsstyring.

Jernbaneverket har ansvaret for drift og vedlikehold av jernbanenettet i Norge. De er svært overrasket over avslaget.

- Vi mener ikke at de påpeker bagateller, vi mener at vi definitivt kan bli bedre, men det er grenser for hvor god man skal være for å få en godkjenning, sier etatsdirektør Jon Frøisland i Jernbaneverket.

Samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (Sp) sier hun tar saken alvorlig, men at hun ikke kan kommentere den ytterligere siden det gjelder en klagesak som kan komme til å havne på hennes bord.

IKKE NOE TOG? Jernbanetilsynet mener Jernbaneverket ikke gjør jobben sin godt nok og sier nei til ny sikkerhetsgodkjenning. Foto: Scanpix
IKKE NOE TOG? Jernbanetilsynet mener Jernbaneverket ikke gjør jobben sin godt nok og sier nei til ny sikkerhetsgodkjenning. Foto: Scanpix Vis mer

NTB

«Jernbaneverket framstår som uten den styring og kontroll»