Jernbaneverket stenger toglinjer i sommer og ber deg legge om ferien

Titusenvis daglige reisende får buss for tog like før og like etter fellesferien i år. NSB varsler kaos, og ber de reisende holde seg hjemme.

BUSS FOR TOG - IGJEN: Det blir mer buss for tog i sommer, og NSB advarer at det blir umulig å erstatte togene fullt ut. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BUSS FOR TOG - IGJEN: Det blir mer buss for tog i sommer, og NSB advarer at det blir umulig å erstatte togene fullt ut. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NSB tar sommerferie før fellesferien i år. Jernbaneverket stenger pendlerstrekninger i uke 26 og 31 og NSB må sette opp buss for tog. 

Årsaken til togstansen er arbeid med spor og strømnett på de aktuelle linjene. NSB advarer derfor sine reisende om en pendlerhverdag som neppe vil gå på skinner i sommerukene.

Selskapets råd er følgende: Ta deg ferie. 

- Hvis man kan unngå å reise i rushet eller jobbe hjemmefra så vil det lette trafikksituasjonen for alle parter. Vi skal få kundene fram, men møt opp i god tid eller ta en tidligere avgang. Et alternativ er å ta ferie den uka, sier Gina Scholz, kommunikasjonsrådgiver hos NSB. 

- Er det ikke seint å be folk ta ferie nå?

- Ja, det kan man gjerne si, men allerede i desember så sendte vi ut en pressemelding om arbeidet. Nå går vi ut med det på nytt i april for å minne folk på det. Jeg skjønner at dette kan virke vanskelig og frustrerende. Vi skulle gjerne ønske at det var flere som hadde fått det med seg. 

Mange rammes Arbeidet på toglinjene skjer samtidig som det er omfattende veiarbeid på Ring 3. Da har veisystemet i Oslo-området rett og slett ikke kapasitet til å håndtere alle reisende med alternativ transport fra Oslo S.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer