Jernlinja virker

Ernas innvandringspolitikk slår an. - Mange har likt innstrammingen, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunalminister Erna Solbergs omdiskuterte innstramminger i politikken overfor asylsøkere, slår tydeligvis an i opnionen. Tiltroen til norske utlendingmyndigheter er økt kraftig.

Tall fra en meningsmåling Opinion har gjort for Utlendingsnemnda viser at oppslutningen om måten myndighetene håndterer disse sakene, har steget med en tredel.

I juni 2002 var det bare 30 prosent som oppga at de hadde svært stor eller ganske stor tiltro til myndighetenes behandling. Men i desember 2003 var andelen steget til 41 prosent.

- Innstramningene er nok populære, sier kommunalminister Erna Solberg til Dagbladet.no. Hun mener velgerne liker at regjeringen opptrær ærlig i innvandringspolitikken.

- Det er viktig å være ærlig, sier Solberg, som tror mange innså at et stort antall asylsøkere ikke innfrir kravene til beskyttelse. Kommunaldepartmentets innstramming har trolig vært populær blant disse skeptikerne.

Statsråden mener samtidig at når oppslutningen øker også blant antatt innvandringsvnnlige i SV og andre partier, kan det delvis skyldes at Utlendingsnemnda har overtatt justisdepartementets rolle som klageinstans. Dermed er kanskje frykten for byråkratisk vilkårlighet, svekket. Les også: Færre asylsøkere

Vil modernisere islam

<B>JERNLINJE:</B> Erna Solbergs har ført en jernlinje i innvandringspolitikken. Nå øker folks tillit til systemet.