Jernmannen fra Texas

Navn: Lance Armstrong Alder: 29 år Yrke: Proffsyklist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Tirsdag demonstrerte han hva han står for, jernmannen fra Austin, Texas. Som rett og slett satte seg godt til rette på sykkelsetet, og tråkket enkelt og tilsynelatende uanstrengt fra alle sine konkurrenter. På en av Tour'ens hardeste etapper - opp til alpelandsbyen Alpe d'Huez. De øvrige syklistene, med tidligere Tour-vinner Jan Ullrich i spissen, virket som de sto stille da Lance Armstrong tråkket til. Lance Armstrong startet idrettskarrieren som triathlonutøver, men etter hvert ble sykling hovedsporten for den unge amerikaneren, som gjennom oppveksten ble oppmuntret og heiet fram av sin viljesterke alenemor.

Han giftet seg i 1998, og i oktober året etter ble han pappa til Luke David. Som i disse dager er storøyd tilskuer til det omreisende sykkelsirkuset sammen med mamma Kristin. Og hvis noen spør lille Luke hvem som er verdens beste syklist, fins det ingen tvil: - Daddy!

Lance Armstrong har selvsagt ikke sluppet unna dopingryktene som alltid henger over proffsyklistene. Spesielt etter at han var tilbake på toppen så kort tid etter kreftsykdommen.

At det er mulig å bli rik mens man sitter på et sykkelsete, er Lance Armstrong et levende eksempel på. I dag har han en årsinntekt på minst 70 millioner kroner, og rundt 15 firmaer betaler godt for å bruke navnet hans i markedsføringsøyemed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer