Jernring rundt bryllupet

Stein Erik Hagen (47) og Mille -Marie Treschow (50) er ikke som andre bryllupsverter. De forlanger at alle gjestene viser ID-kort med bilde og adgangskort for at de skal få være med på å feire den store dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Brudeparet Hagen og Treschow tar alle forholdsregler for sikkerheten rundt bryllupet til helgen.

Til vanlig er den skjønne parken rundt Fritzøehus åpen for publikum. Til helgen er den stengt. Brudeparet er redd for sikkerheten. De har hyret inn det private vaktselskapet Sector som er ansvarlig for vaktholdet. De samarbeider tett med politiet.

- Vi har en ordinær styrke på vakt som har løpende kontakt med vaktselskapet Sector. Vi vil selvsagt bistå etter behov. I tillegg skal vi dirigere trafikken og setter opp sperringer på utsiden av kirken, sier stasjonssjef Leif Erik Nilsen ved Larvik politistasjon til Dagbladet.

Oppdraget er imidertid så hemmelig at sjefen i vaktselskapet Sector Protection, Jørgen Aass, først ikke ville bekrefte oppdraget. To ganger nekter Aass for at selskapet har oppdraget.

Både politi og kilder ved Fritzøe hus bekrefter imidertid at Aass og hans selskap har ansvar for sikkerheten. Etter fire timer ringer Aas tilbake.

- Jeg måtte lyve på grunn av den strenge taushetsplikten overfor oppdragsgiverne. De har nå sagt at jeg kan bekrefte det, sier Aass.

Må vise ID-kort

Alle gjestene må stille med gyldig ID-kort med bilde og egne adgangstegn til kirken og godset Fritzøehus. Gjestene er blitt gjort oppmerksomme på sikkerhetstiltakene gjennom invitasjonen som ble sendt ut for flere uker siden. Adgangskortene vil bli delt ut ved oppmøte så de ikke kan bli forfalsket på forhånd. I tillegg må pressen akkreditere seg for å få lov til å rapportere fra arrangementet.

- Det er klart at sikkerheten rundt bryllupet er viktig. Utover det har jeg ingen kommentar, sier konsernsjef Stein Grimsrud i Mille-Marie Treschows famileselskap Fritzøe.

300 personer

Hele den skandinaviske finanseliten vil være på plass i Larvik til helgen. De eneste som mangler er de kongelige og Kjell Inge Røkke.

Lørdag er det fest for venner og familie med 300 personer til bords. Søndag vil det være en mottakelse. Over 1000 gjester er totalt invitert for å kaste glans over paret.

Paret har hyret inn eventselskapet Off Piste med partyfikser Odd Sørli i spissen for å bistå med den praktiske gjennomføringen av kjempearrangementet. Gjestene bor på hotel i Larvik og Sandefjord og det er satt opp egne busser som frakter dem fram og tilbake. Over grytene skal superkokken Odd Ivar Solvold røre for harde livet til 300 gjester på lørdag og 700 personer til mottakelsen på søndag. Med seg på laget har han 50 servitører som alle er sikkerhetsklarert på forhånd.

Ikke høye hæler

I innbydelsen ber Mille Marie Treschow om at de kvinnelige gjestene ikke må bruke stilhetthæler. Treschow har pusset om Fritzøhus for et par år siden og er redd for at gulvene skal bli ødelagt. Riksantikvaren har også berømmet henne for å ha satt i stand godset etter alle kunstens regler. I huset befinner det seg noen av de største kunstskattene her i landet. En samling familien har brukt generasjoner på å bygge opp. Denne interessen har også Mille Marie ført videre og skal på bryllupsdagen avduke en statue av seg selv signert Per Ung. Paret forteller også i innbydelsen at festen vil foregå ute og at det er lurt å ta med seg et sjal, hvis det skulle bli kaldt i lufta.

Stein Erik Hagen har de siste åra vært svært opptatt av familiens sikkerhet og har til tider hatt private livvakter i tillegg til et svært moderne alarmanlegg i sitt hjem i Holmenkollen.

Fritzøhus er også kameraovervåket og hele området er sperret av med høye gjerder med piggtråd. Den offisielle forklaringen er for å holde dåhjortene og Muflomene, ville sauer fra Korsika, inne på område siden dyrene ikke er en naturlig del av faunaen i området.

Gigantisk fyrverkeri Gjestene i bryllupet kan vente seg et stort fyrverkeri. Selskapet Pyro-Tech har i følge brannsjefen i Larvik kommune søkt om tilatelse til å skyte opp et gigantisk fyrverkeri. Fyrverkeriet har ifølge søknaden en varighet på nesten fire minutter. Oppskytingen vil ifølge søknaden bli innledet med et «musikkfyrverkeri» med Den Kongelige Marines Musikkorps.

Fyrverkeriet som bestør av fontener, romerske lysrør og luftbomber skal etter planen pryde himmelen vel et kvarter før midnatt. Brannsjefen har godkjent søknaden, men henstiller til det ansvarlige selskapet å ta hensyn til vind og vær.

- Ifølge beskrivelsene i søknaden er dette et gigantisk fyrverkeri som er helt på høyden med det vi har sett i de kongelige bryllupene her til lands. Flere av disse luftbombene er så avanserte og kraftige at man må ha et eget sertifikat for å skyte dem opp, sier en fyrverkeriimportør til Dagbladet.

Selskapet Pyro-Tech vil ikke kommentere oppdraget.

SIKRER BRYLLUPSFESTEN: Brudeparet Stein Erik Hagen (47) og Mille -Marie Treschow (50) setter sikkerheten i høysetet når 300 gjester kommer til bryllupsfesten i helga.
OVERVÅKET: Mille Marie-Treschow har kunst for store verdier på godset Fritzøehus i Larvik.