Jernring rundt den mistenkte massedraps-mannens gård i natt

Politiet har sperret alle innfartsårer til gården til Anders Behring Breivik.

SPERRET: Alle innfartsårer til Anders Behring Breiviks gård i Åsta er sperret av politiet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SPERRET: Alle innfartsårer til Anders Behring Breiviks gård i Åsta er sperret av politiet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅSTA ØST (Dagbladet): Politiet jobber i natt på spreng ved gården til Anders Behring Breivik (32).

Alle innfartsårer er sperret, og både vanlig, uniformert politi og åstedsgranskere i spesialkjøretøy fraktet potensielt bevismateriale ut fra det som kan ha vært laboratoriet der 32-åringen klekket ut terrorangrepet som rystet Norge og verden i går ettermiddag.

Gården ligger avsides til, i et i utgangspunktet idyllisk område med store jordbruksarealer.

Forberedte angrepet på gården
Der drev Breivik selskapet Breivik Biofarm - mens han i hemmelighet forberedte et terrorangrep på norsk jord.

På denne gården kan han ha oppbevart råstoffer til en gjødselbombe lik Oklahoma-bomberens.

I fred og ro har han her planlagt sin aksjon.

MISTENKT: Anders Behring Breivik er mistenkt for å stå bak bombeeksplosjonene i Oslo og skytingen på Utøya i går.
MISTENKT: Anders Behring Breivik er mistenkt for å stå bak bombeeksplosjonene i Oslo og skytingen på Utøya i går. Vis mer

Politiet mistenker at Breivik står bak både bombeangrepet i Regjeringskvartalet i Oslo og skytingen på en AUF-leir på Utøya.

Så langt er 87 mennesker bekreftet omkommet, sju i bombeangrepet i Regjeringskvartalet, og minst 80 på Utøya.

Ble pågrepet på Utøya
- Han ble pågrepet på Utøya som den antatte gjerningsmannen bak hendelsen i Regjeringskvartalet og på Utøya, men vi har ikke formulert et siktelsesgrunnlag foreløpig. Han sitter i avhør nå, og vi vil formulere en siktelse i løpet av natta når vi ser hva som kommer ut av det avhøret, sa politiadvokat Trine Dingeland til Dagbladet klokka 01 i natt.

- Det har tatt tid å søke på området. Det vi vet nå er at det er minst 80 drepte på Utøya. Det sier seg selv at det gir noen dimensjoner til hendelsen der ute som er helt ekspesjonell, sa politidirektør Øystein Mæland under en pressekonferanse på Sentrum politihus i natt.

Fem dager før bombeangrepet  - 17. juli - la en twitterprofil i Behring Breivik navn ut en twittermelding et lett omskrevet sitat fra den liberale 1800-tallsfilosofen John Stuart Mills : «One person with a belief is equal to the force of 100 000 who have only interests.» - «En person med en overbevisning er like sterk som 100 000 som bare har interesser».

OSLO: En bombe eksploderte ved Regjeringskvartalet i Oslo i går ettermiddag.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OSLO: En bombe eksploderte ved Regjeringskvartalet i Oslo i går ettermiddag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer