Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jernring rundt Molde

Helikoptrene henger over jazzbyen, og langs Ariel Sharons rute har flere måttet flytte ut fra sine hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirsten Karlsen

MOLDE (Dagbladet): Langs hele ruta som Israels statsminister Ariel Sharon følger sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik i dag, har tungt bevæpnet politi for lengst vært på plass. Demonstranter som prøver å gå over politiets grenser, vil bli tatt hardt.

Her er det nulltoleranse som gjelder. I går kveld var det hektisk aktivitet ved Glamox' bygg midt mellom Årø flyplass og Molde sentrum. Her har politi fra 13 politidistrikter og beredskapstroppen i Oslo base. Flere helikoptre rekognoserte over Molde i hele går, og spesielt området rundt Varde-stua ble saumfart.

Flyplassen stengt

Fra midnatt til i kveld er flyplassen i Molde stengt. «War is over if you want it» er sprayet på rundballer som ligger ved veien til flyplassen.

Også sjøområdet utenfor flyplassen er delvis stengt. Trolig er rundt 300 norske politifolk og et ukjent antall israelske politifolk og sikkerhetsvakter i byen. Vekst-huset for rusmisbrukere som ligger i nærheten av Kongebjørka, er tømt. Beboerne har måttet flytte ut. Ved Glomstua omsorgssenter som også ligger i nærheten, må beboerne trekke ned gardinene, og stedet blir stengt i flere timer mens besøket pågår. Men politimester Arnstein Nilssen, som har ansvaret for sikkerheten rundt dagens besøk, avviser at Molde er en stengt by.

- Det er klart det er en litt uvanlig situasjon med mange politifolk. Men Molde er ikke en beleiret by, det vil jeg avvise. Hvor mange vi er, vil jeg ikke kommentere. Men vi skal sikre besøket i dag, sier Nilssen.

Demonstranter på vei

- Hvorfor må folk flytte ut av husene sine og trekke ned gardinene, slik beboerne ved Glomstua omsorgssenter må?

- Det er av hensyn til sikkerheten til de som bor der, men jeg ønsker ikke å kommentere sikkerhetstiltakene noe nærmere.

- Det sies at demonstranter er på vei fra Oslo og andre steder nå?

- Ja, det går rykter om det, men jeg ønsker ikke å kommentere dem eller hva politiet vet. De som vil gjøre noe straffbart, vil vi slå hardt ned på, sier Nilssen.

KONTROLL FRA LUFTA: Flere helikoptre rekognoserte over Molde i går. I dag følges Ariel Sharon meter for meter.
Ariel Sharon.
TUNGT BEVÆPNET: K lokka 11.30 i dag lander Ariel Sharon i Molde. Allerede i går hadde tungt bevæpnet politi stengt av Nøisomhed, hvor statsministermøtet skal finne sted.