Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jernring rundt Ruth (86)

ØVRE EIKER (Dagbladet): 86 år gamle Ruth Steinberg ser med skepsis ned på barndomshjemmet sitt, der den fryktede MC-klubben Outlaws skal holde internasjonal fest i helga. Langs riksveien har politiet satt opp en jernring rundt bondegården. Samtlige mc-førere som kjører ut og inn av området blir sjekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den idylliske landsbygda mellom Mjøndalen og Hokksund ligger den såkalte MC-gården. Her skal MC-klubben Outlaws holde fest i helga. Det er ventet gjester fra Outlaws-avdelinger i hele Europa. I går kveld krydde det av uniformert og sivilt politi mellom gårdene og høyballene. Hver motorsyklist ble stoppet og sjekket av politi, tollvesen og biltilsyn på fire kontrollpunkter langs riksvei 11 forbi gården.

- Tenk at vi skulle oppleve noe sånt i den fredelige bygda vår. Mange av dem som bor i området er veldig nervøse foran den forestående festen. Lensmannen kom innom og spurte om jeg var redd, men jeg tror ikke de vil gjøre naboene noe. Så dumme er de ikke, sier Ruth.

Spaner fra huset

Ruths gård ligger om lag 100 meter ovenfor MC-gården. Her har politiet fritt utsyn til det som måtte foregå der nede. Ruth har tidligere bistått politiet i jakten på kriminelle. Beredskapstroppen startet for ikke lenge siden en væpnet aksjon mot MC-gården fra Ruths hus.

Fra Tyskland

- Lensmannen har spurt om politiet kan få bruke et rom her i huset i forbindelse med denne MC-festen også, sier Ruth.

Politiet frykter et storinnrykk av MC-kriminelle fra hele Europa, men i går var bare en håndfull ankommet med ferje fra Tyskland.

- Det kom åtte Outlaws-medlemmer fra Tyskland med ferje til Oslo, men de har ikke kommet til gården ennå. Det kommer nok flere i dag, sier politiinspektør Per Morten Sending ved Kongsberg politidistrikt.

For Kripos er MC-festen meget interessant. Dersom det dukker opp prominente utenlandske Outlaws-ledere på festen, kan det bety at norske Outlaws kan bli tatt opp som fullverdige medlemmer.

JERNRING: Politiet tok oppstilling og sjekket Outlaws-medlemmene like ved barndomshjemmet til Ruth Steinberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media