Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jerome (31) kostet banken 39 milliarder kroner

Står bak en av tidenes største svindler, helt på egen hånd. Nå er han ikke å finne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Franske Jérome Kerviel ble i ettermiddag utpekt som megleren som har påført finanskonsernet Societe Generale et tap på utrolige 4,9 milliarder euro, rundt 39,4 milliarder kroner.

Har forduftet

Ifølge Wall Street Journal er den 31 år gamle meglerern nå ikke å få tak i.

Det fortalte styreleder Daniel Bouton i dag. Bouton har satt sin stilling til disposisjon som følge av skandalen, men styret har foreløpig bedt topplederen om å fortsette.

Jérome Kerviel har jobbet for Societe Generale siden august 2000.

Skandalen brast før børsåpning i Paris i dag morges. Société Générale har avdekket at megleren har stått bak en svindel som vil koste konsernet 4,9 milliarder euro, eller over 39,4 milliarder kroner.

Rekordsvindelen vil ryste europeisk finansliv.

Eksepsjonell svindel

REKORDSVINDEL: Denne Mannen, franske Jértme Kerviel ble i ettermiddag utpekt som megleren som har påført finanskonsernet Societe Generale et tap på utrolige 4,9 milliarder euro, rundt 39,4 milliarder kroner. Foto: SCANPIX/AP/REUTERS
REKORDSVINDEL: Denne Mannen, franske Jértme Kerviel ble i ettermiddag utpekt som megleren som har påført finanskonsernet Societe Generale et tap på utrolige 4,9 milliarder euro, rundt 39,4 milliarder kroner. Foto: SCANPIX/AP/REUTERS Vis mer

Ifølge Wall Street Journal uttaler banken at svindelen er eksepsjonell både når det gjelder omfang og gjennomføringen av den.

Det skal ha vært i løpet av sist helg at saken ble oppdaget.

Kerviel har ifølge bankens granskere utnyttet sin detaljerte kunnskap om konsernets sikkerhetssystemer til å gjennomføre kuppet, i en avdeling som jobber med det franske markedet.

Svindelen omfatter en rekke fiktive transaksjoner både i fjor og i år, skriver Wall Street Journal.

Flere får sparken

Sjefene som har hatt oppsyn med den aktuelle megleren får imidlertid sparken, i tillegg til dagens minst overraskende avgjørelse: Megleren er ikke lenger ansatt.

Handelen med SocGen-aksjen er suspendert på Paris-børsen i dag.

I september i fjor ble en annen fransk gigantbank, Crédit Agricole, utsatt for et lignende, men mye mindre sjokk da en uatorisert transaksjon førte til et tap på 250 millioner euro - bare fem prosent av den enorme summen Société Générale nå må forholde seg til.

image: Jerome (31) kostet banken 39 milliarder kroner

I 1995 svindlet britiske Nick Leeson Baring Bank for 7,5 milliarder kroner ved å spekulere i penge- og aksjemarkedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media