Google Maps

Jerry løste forsvinningsgåte: - Mystisk

Svensk oppmerksomhet på Google Maps kan ha bidratt til å løse forsvinningsgåte.

FUNNET I VANNET: Da Jerry Nyman så dette satlittbilde kontaktet han politiet. Foto: Google Maps/Skjermdump
FUNNET I VANNET: Da Jerry Nyman så dette satlittbilde kontaktet han politiet. Foto: Google Maps/Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tenkte først at de kanskje noe som suger opp vann til sprinkelsystemet, men til det var det for stort. Da jeg zoomet inn litt mer tenkte jeg at det ser ut som en bil.

Det sier 41 år gamle Jerry Nyman, til Aftonbladet, etter at han i 2019 gjorde en oppdagelse som skulle være med til å løse en 22 år gammel forsvinningsgåte.

Svensken, som opprinnelig er fra Göteborg, bor i dag i Florida, der han jobber med å koordinere bussrutene for de lokale skolebussene. For å se hvordan disse rutene ser ut i virkeligheten, bruker Nyman ofte satellittfunksjonen på Google Maps.

Godt kjent

Området hvor bilen lå, var godt kjent for Nyman. Vannet lå rett ved huset til ekskjæresten, som fortsatt var god venn med svensken. Han tok derfor kontakt med henne og hørte om hun kunne se bilen. Det var umulig.

- Vannet er så skittent der at du ikke kan se noe som helst. Man vil heller ikke bade der, da det ofte er alligatorer i vannet, forklarer 41-åringen.

Etter å ha gått gjennom eldre satellittbilder, viste det seg at bilen hadde ligget i vannet over lengre tid og Nyman bestemte seg deretter for å ta kontakt med politiet.

De sendte en dykker ned til bilen, som fant et skjelett.

- Jeg hadde jo tøysa og sagt: Tenk om de finner noen der. Neste gang jeg finner en bil, så kommer jeg ikke til å tøyse i det hele tatt.

Forsvant i 1997

Noen dager etter funnet kunne politiet identifisere skjelettet. Det viste seg å være William Moldt, som hadde forsvunnet i 1997.

Det bekreftet politiet overfor BBC.

Moldt ble sist sett på et utested ved 23-tida, men ble etter dette aldri sett. Hvordan bilen havnet i vannet, har politiet ikke kunnet svare på.

- Vi kan ikke fastslå hva som skjedde for så mange år siden. Alt vi vet, er at han forsvant fra jordas overflate. Nå er han funnet, sa talsperson for politiet, Therese Barbera, ifølge BBC den gang.

FUNNET: Det var William Moldt som ble funnet i bilen. Foto: National Missing and Unidentfied Persons Systems
FUNNET: Det var William Moldt som ble funnet i bilen. Foto: National Missing and Unidentfied Persons Systems Vis mer

Mer oppmerksom

Den 41 år gamle svensken ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd med med Moldt.

- Det som er mystisk er at det ikke fantes noen hus der i 1997. De bygde fremdeles i området, så da er spørsmålet hvorfor noen skulle ønske å kjøre gjennom en byggeplass. Jeg vet ikke engang om det er midt mellom utestedet og hjemmet hans. Alt virker veldig mystisk, sier Nyman.

Hendelsen har gjort at Nyman har blitt mer oppmerksom på detaljer i Google Maps.

- Nå leter jeg etter nye områder sammen med familien for å se om det dukker opp noe annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer