Google Maps

Jerry løste forsvinningsgåte: - Mystisk

Svensk oppmerksomhet på Google Maps kan ha bidratt til å løse forsvinningsgåte.

FUNNET I VANNET: Da Jerry Nyman så dette satlittbilde kontaktet han politiet. Foto: Google Maps/Skjermdump
FUNNET I VANNET: Da Jerry Nyman så dette satlittbilde kontaktet han politiet. Foto: Google Maps/Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tenkte først at de kanskje noe som suger opp vann til sprinkelsystemet, men til det var det for stort. Da jeg zoomet inn litt mer tenkte jeg at det ser ut som en bil.

Det sier 41 år gamle Jerry Nyman, til Aftonbladet, etter at han i 2019 gjorde en oppdagelse som skulle være med til å løse en 22 år gammel forsvinningsgåte.

Svensken, som opprinnelig er fra Göteborg, bor i dag i Florida, der han jobber med å koordinere bussrutene for de lokale skolebussene. For å se hvordan disse rutene ser ut i virkeligheten, bruker Nyman ofte satellittfunksjonen på Google Maps.

Godt kjent

Området hvor bilen lå, var godt kjent for Nyman. Vannet lå rett ved huset til ekskjæresten, som fortsatt var god venn med svensken. Han tok derfor kontakt med henne og hørte om hun kunne se bilen. Det var umulig.

- Vannet er så skittent der at du ikke kan se noe som helst. Man vil heller ikke bade der, da det ofte er alligatorer i vannet, forklarer 41-åringen.

Etter å ha gått gjennom eldre satellittbilder, viste det seg at bilen hadde ligget i vannet over lengre tid og Nyman bestemte seg deretter for å ta kontakt med politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer