Kamper i Jerusalem

Jerusalem: Over 300 palestinere skadd

Tåregass, steinkasting og sammenstøt i hjertet av Jerusalem. Over 300 palestinere skadd.

SAMMENSTØT: Mandagen har startet svært spent og voldelig på et av verdens aller mest hellige steder, på Tempelhøyden, eller Haram al-Sharif, som palestinerne kaller den. VIDEO: Twitter / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandags morgen starter svært spent i Jerusalem. For å unngå fullstendig kaos, bestemte israelske myndigheter at jøder likevel ikke fikk gå på Tempelhøyden, eller Haram al-Sharif, som palestinerne kaller den, melder Haaretz.

Så tok israelske politi og sikkerhetsstyrker seg inn på det hellige området der Klippedomen og al-Aqsa-moskeen står. Al-Aqsa-moskeen er det tredje mest helligste sted for muslimer verden over, og en hel verden følger bekymret med.

Frykter kaos

Politiet antok ifølge Haaretz at rundt 8000 palestinere var på det hellige området mandag morgen. De skal ha med seg både steiner, jernstenger og molotov-coctailer, ifølge flere israelske medier.

Israelsk politi tok seg så inn på Tempelhøyden, eller Haram el-Sharif, og sendte flere titalls tåregassgranater inn, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået Ap, som var på plass.

Over 300 personer meldes skadd, og 228 personer er sendt til sykehus eller klinikker for behandling, melder Palestinsk Røde Halvmåne. Sju av de skadde har alvorlige skader.

Israelsk politi melder at 21 politifolk er skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer