Jerusalem Post har fjernet norsk jødehat-artikkel

Sterke beskyldninger mot Kristin Halvorsen.

FJERNET: Artikkelen hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha sagt «Død over jødene!» er nå fjernet fra nettsidene til Jerusalem Post. Faksimile: Jerusalem Post
FJERNET: Artikkelen hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha sagt «Død over jødene!» er nå fjernet fra nettsidene til Jerusalem Post. Faksimile: Jerusalem PostVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Den israelske avisa Jerusalem Post har nå fjernet en artikkel fra sine nettsider hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha ledet en marsj og ropt «Død over jødene!».

- Not available
Hvis man nå klikker seg inn på linken til den opprinnelige artikkelen, finner man et tomt dokument under overskriften «Article content not available» - «Artikkelinnhold ikke tilgjengelig».

Årsaken til at artikkelen nå er fjernet er ikke kjent. Det har ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med ledelsen i den israelske avisa.

Fagbladet Journalisten har vært i snakk med en ikke-identifisert kvinne i redaksjonen i Jerusalem Post. Hun vil ikke sette bladet i kontakt med redaktøren, og ber om at Journalisten sender sine spørsmål på epost.

I den omtalte artikkelen, som ble publisert i dag, skrev Jerusalem Post at antisemittismen og anti-israelske følelser har eksplodert i Norge. Det stadig voksende hatet mot Israel og jødene er drevet av norsk media og og den intellektuelle eliten, het det.

Avisa skrev videre om forholdene i Norge under Gaza-krigen i vinter:

«Under krigen var Oslo preget av voldelige, anti-israelske demonstrasjoner. En rekke talspersoner har snakket nedsettende om Israels handlinger i Gaza - inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet en marsj, ropende, «Død over jødene!».

Les også: • - Farlig svertekampanje mot Norge

- Alt er riktig
Dagbladet.no snakket tidligere i dag med journalisten bak artikkelen.

- Alt jeg har skrevet er riktig. Jeg har fått informasjonen fra flere kilder. Fra Israel-Wat, fra Manfred Gerstenfeld og Imre Hercz. Men jeg vil ikke at du siterer meg på noen ting, uttalte journalisten som har skrevet saken, Maya Spitzer, til Dagbladet.no.

Den norske holocaust-overlevende jøden Imre Hercz er på ingen måte komfortabel med artikkelen.

- Artikkelen er helt gal og jeg er forferdet. Jeg snakket med journalisten lenge, i to omganger, og jeg sa det stikk motsatte. Men det passet visst ikke inn i skjemaet hennes, uttalte Hercz til Dagbladet.no tidligere i dag.

Hercz skriver nå på et motsvar som han vil ha trykket i Jerusalem Post. Innlegget skal etter planen sendes avisa i morgen.

Kristin Halvorsen er på privat reise og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Utenriksdepartementet sier til Dagbladet.no at artikkelen i Jerusalem Post er «meget feilaktig».

Dagbladet.no har stengt debatten på grunn av en rekke rasistiske innlegg.