Jerusalem Post har fjernet norsk jødehat-artikkel

Sterke beskyldninger mot Kristin Halvorsen.

FJERNET: Artikkelen hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha sagt «Død over jødene!» er nå fjernet fra nettsidene til Jerusalem Post. Faksimile: Jerusalem Post
FJERNET: Artikkelen hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha sagt «Død over jødene!» er nå fjernet fra nettsidene til Jerusalem Post. Faksimile: Jerusalem Post Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Den israelske avisa Jerusalem Post har nå fjernet en artikkel fra sine nettsider hvor finansminister Kristin Halvorsen blir beskyldt for å ha ledet en marsj og ropt «Død over jødene!».

- Not available
Hvis man nå klikker seg inn på linken til den opprinnelige artikkelen, finner man et tomt dokument under overskriften «Article content not available» - «Artikkelinnhold ikke tilgjengelig».

Årsaken til at artikkelen nå er fjernet er ikke kjent. Det har ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med ledelsen i den israelske avisa.

Fagbladet Journalisten har vært i snakk med en ikke-identifisert kvinne i redaksjonen i Jerusalem Post. Hun vil ikke sette bladet i kontakt med redaktøren, og ber om at Journalisten sender sine spørsmål på epost.

I den omtalte artikkelen, som ble publisert i dag, skrev Jerusalem Post at antisemittismen og anti-israelske følelser har eksplodert i Norge. Det stadig voksende hatet mot Israel og jødene er drevet av norsk media og og den intellektuelle eliten, het det.

Avisa skrev videre om forholdene i Norge under Gaza-krigen i vinter:

«Under krigen var Oslo preget av voldelige, anti-israelske demonstrasjoner. En rekke talspersoner har snakket nedsettende om Israels handlinger i Gaza - inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet en marsj, ropende, «Død over jødene!».

Les også: • - Farlig svertekampanje mot Norge

- Alt er riktig
Dagbladet.no snakket tidligere i dag med journalisten bak artikkelen.

- Alt jeg har skrevet er riktig. Jeg har fått informasjonen fra flere kilder. Fra Israel-Wat, fra Manfred Gerstenfeld og Imre Hercz. Men jeg vil ikke at du siterer meg på noen ting, uttalte journalisten som har skrevet saken, Maya Spitzer, til Dagbladet.no.

Den norske holocaust-overlevende jøden Imre Hercz er på ingen måte komfortabel med artikkelen.

- Artikkelen er helt gal og jeg er forferdet. Jeg snakket med journalisten lenge, i to omganger, og jeg sa det stikk motsatte. Men det passet visst ikke inn i skjemaet hennes, uttalte Hercz til Dagbladet.no tidligere i dag.

Hercz skriver nå på et motsvar som han vil ha trykket i Jerusalem Post. Innlegget skal etter planen sendes avisa i morgen.

Kristin Halvorsen er på privat reise og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Utenriksdepartementet sier til Dagbladet.no at artikkelen i Jerusalem Post er «meget feilaktig».

Dagbladet.no har stengt debatten på grunn av en rekke rasistiske innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer