Jervell brukte moral-slegga

TROMSØ (Dagbladet): - Alle gode naboer er døde, sa professor Jakob Jervell, og øldrikkende studenter i en heksegryte av en pub i Tromsø nikket. Råtassen Jervell kom til det stappfulle skjenkestedet og brukte storslegga mot politikere, teknologer, industriledere samt verdikommisjonens mandat og sammensetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi lider av samfunns-infarkt, ropte han, og fortsatte nådeløst:

- De som vokser opp tenker ikke hva som er rett eller galt, men hva som er lurt eller dumt. Det lærer de hjemme. Skolens første oppgave må være å 'avlære' elevene det foreldrene har innprentet dem.

Pub-debatten inngår i en møterekke som Studentsamfunnet i Tromsø arrangerer. I går kveld svirret de dristige tanker rundt i røyk- og øldunsten som i gode, gamle dager.

Amen og skål

Professor Jervell slo bombastisk fast at felleskapets gode verdier er dumpet på historiens skraphaug. Egoisme, grådighet og misunnelse har kommet i stedet.

Arthur Arntzen, avholdsmann og medlem av Jervells forhatte kommisjon, klappet iherdig da teologen avsluttet med 'amen' og tørste struper tok plass ved bardisken.

- Provoserende og tankevekkende, mente Arntzen.

- Jo tettere vi bor, jo færre naboer får vi. Fortsetter vi med avfolkingen, dør naboene, Jervell har noen poenger, ja, sa Arthur Arntzen til Dagbladet.

Ansvarlige for umoral

Verdikommisjonen må hente inspirasjon nettopp fra slike summende forsamlinger med kruttsterke meninger, mener Arntzen. Jakob Jervell var uhyre skeptisk til Bondeviks hjertesak, og etterlyste representanter for dem som står for umoralen i kommisjonen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer