SIER SEG USKYLDIG DØMT:  - - Jeg ble veldig forvirret da jeg fikk høre dommen i Nykøbing. Nå ønsker jeg å anke dommen og skaffe meg en ny advokat, sier Jesper Johansson Jungermark til Dagbladet. Foto: Privat
SIER SEG USKYLDIG DØMT: - - Jeg ble veldig forvirret da jeg fikk høre dommen i Nykøbing. Nå ønsker jeg å anke dommen og skaffe meg en ny advokat, sier Jesper Johansson Jungermark til Dagbladet. Foto: PrivatVis mer

Jesper (21) sier han ga skyss til haikere. Nå er han dømt for menneskesmugling

Anker avgjørelse om 30 dagers fengsel og seks måneders utvisning fra Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den andre juni ble svenske Jesper Johansson Jungermark dømt til 30 dagers fengsel og 6 års innreiseforbud for menneskesmugling i Nykøbing tingrett, skriver Expressen.

Dette etter at 21-åringen den 20. oktober ifjor tok inn en iransk statsborger inn i Danmark, uten at vedkommende hadde gyldig legitimasjon ved grenseovergangen.

Selv nekter Jungermark, som er bosatt i Gøteborg og ikke tidligere domfelt, skyld i saken. Til Dagbladet sier Jungermark at tilfellet skjedde etter at han hadde vært på turné i Øst-Europa med det svenske bandet Young Mountain.

- Skulle dele bensinutgiftene Der møtte bandet på flere problemer som følge av de forsterkede grensekontrollene i land som Ungarn, og bandet ble tvunget til å vende nesen hjem.

- Da jeg kom hjem igjen, reiste jeg tilbake til Tyskland for å hente min daværende kjæreste i Berlin. Jeg hadde lite penger på grunn av at turneen, og brukte appen «Blablacar» for å få tak i passasjerer som kunne være interesserte i å dele på bensinutgiftene, sier Jungermark.

Jungermark sier at han forsikret seg om at alle som skulle være med hadde med pass og andre papirer. Da han kom fram til grensa ved Danmark kunne ikke den iranske statsborgeren framvise dette.

- Politiet spurte om vi kunne framvise papirene han viste meg, da svarte han at han ikke hadde noen legitimasjon med seg, sier Jungermark som tror at iraneren må ha kvittet seg med papirene før kontrollen.

I dommen står det at den iranske statsborgeren har forklart at han ikke var i besittelse av pass eller annen gyldig legitimasjon.

Vitneforklaringene til de tre personene som skal ha vært i bussen i tillegg til de to er ikke gjengitt i dommen.

Kommer til å anke Nå vil Jungermark anke menneskesmuglingsdommen.

- Jeg ble veldig forvirret da jeg fikk høre dommen i Nykøbing. Nå ønsker jeg å anke dommen og skaffe meg en ny advokat, sier Jesper Johansson Jungermark til Dagbladet.

Expressen skriver at de har forsøkt å få tilsvar fra aktoratet, uten å lykkes.

Til samme avis advarer juristen Sven-Erik Alhem folk mot å ta med seg ukjente mennesker på slike reiser.

- Ta aldri med personer du ikke kjenner med deg i ditt kjøretøy når du krysser grenser. Det kan få store konsekvenser. For eksempel så vet du jo aldri om den du har med deg for eksempel smuggler narkotika, sier Alfhem.

Alfhem sier at han har tro på at Jungermark kan vinne en anke.

- Dette høres ut som en sak som kan gå begge veier. Da er forsvarsadvokaten utrolig viktig, sier Sven-Erik Alhem.