I DAGBLADET. Jesper Juul blir Dagbladets nye familieterapeut. Han dukker opp i både Magasinet, papiravisen og på Dagbladet.no. Foto: JØRN H. MOEN
I DAGBLADET. Jesper Juul blir Dagbladets nye familieterapeut. Han dukker opp i både Magasinet, papiravisen og på Dagbladet.no. Foto: JØRN H. MOENVis mer

Jesper Juul er Dagbladets nye terapeut

Familieterapeuten skal skrive fast i tre kanaler, og ha direkte kontakt med familier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag er familieterapeut Jesper Juul gjesteredaktør for Magasinet i Dagbladet. Det blir startskuddet for Juuls overgang fra Aftenposten til Dagbladet. Juul gleder seg til å samarbeidet. Han er en del av avisa sin satsing på saker om barn, familie og oppvekst.

- Jeg ønsker å inspirere foreldre. Det vi holder på er god gammel folkeopplysning, sier Juul og ser på sine nye "kolleger", leder i Magasinet, Lillian Vambheim og Anne Kristin Hjukse, kanalsjef i Dagbladet.

- Vår nye satsing på oppvekst blir styrket av Jesper Juul. Det stoffet er veldig nyttig for lesere som har barn, og måten vi presenterer det på representerer noe helt nytt i avisverdenen, sier Hjukse.

Coaching i avisa

Leserne får møte Jesper Juul i alle Dagbladets kanaler. Han har en fast spalte i Magasinet, hvor han svarer på lesernes spørsmål om familie og barn. På Dagbladet.no kommer Juul til å delta i nettprat med leserne en gang i måneden. En gang i måneden presenterer papiravisa en samtale mellom Jesper Juul og en familie. Familien kommer til Juul med sine utfordringer, og Juul gir råd. Avisa presenterer et redigert utdrag fra samtalene.

- Å lese slike coachinger kan være spennende og nyttig for leserne. Dette er lange samtaler hvor man får med mange nyanser, og ser utfordringer man kanskje kjenner seg igjen i, eller i alle fall kan forstå, sier Juul. Coachingene blir presentert som de er, uten en journalist sin tolkning av det som skjer eller sies.

Gavepakke

- Juul har en måte å kommunisere på som når fram til mange. Han kommer til å bli verdifull for Magasinet, og for avisa, sier Vambheim.

Juul ønsker å ha direkte kontakt med leserne, og det får han nå.

- Jesper i tre kanaler er en gavepakke til våre lesere. Han er ekspert på oppvekst, og nå får leserne en direkte link til han, sier Vambheim.