VAR OM BORD: Jesper Nielsen Spatzek og datteren Rebekka (10) overlevde den dramatiske togulykken. Foto: Privat. Brukes med tillatelse.
VAR OM BORD: Jesper Nielsen Spatzek og datteren Rebekka (10) overlevde den dramatiske togulykken. Foto: Privat. Brukes med tillatelse.Vis mer

Jesper og Rebekka var om bord på ulykkestoget: - Tankene går til de som har det verre enn oss

Passasjerer på ulykkestoget beskriver dramatiske scener.

STOREBÆLTSBROEN (Dagbladet): Seks personer døde og 16 er skadd etter en dramatisk ulykke med et lyntog på Storebæltsbrua mellom Fyn og Sjælland i Danmark i går.

Jesper Nielsen Spatzek og datteren Rebekka på ti år var blant de 131 passasjerene på toget.

- Etter et par kilometer sa det plutselig «bang», sier Nielsen Spatzek til TV 2 Fyn.

Heldigvis gikk det bra med far og datter, og Nielsen Spatzek forteller at stemningen i toget var ganske rolig, til tross for den ekstreme situasjonen.

- Tankene går til de som har det verre enn oss, sier han.

Ulykken skjedde like etter klokka 07.30 onsdag morgen, etter at området hadde vært preget av kraftig vind.

Dramatiske scener

Andre passasjerer som var om bord på ulykkestoget har fortalt om dramatiske scener under og etter dødsulykken.

Simon Voldsgaard Tøndering bisto i arbeidet med å hjelpe de skadde i etterkant av ulykken. Det var også problematisk å få passasjerene ut av toget.

- Vi prøvde å hjelpe dem ut, men vi var nødt til å gå over de omkomne som lå på gulvet. Vi fikk ut en overlevende etter 45 minutter. Han hadde brukket ribbein og en arm. Det var flere igjen inne i toget, sier Tøndering.

Han skal blant annet ha gitt jakka si til mannen i 70-åra som hadde brukket arm og ribbein, ifølge BT.

Nå etterlyser han mannen via BT, fordi han vil vite at alt står bra til.

- Fikk ut flere skadde

Tøndering forteller at han hørte mannen rope om hjelp fra stillekupeen, og at han og to andre passasjerer fikk slått inn døra med en hammer. Ifølge Tøndering fikk de tre passasjerene ut flere skadde.

- Da det begynte å bli lyst, kunne man se at det var mye blod der inne og man var ikke i tvil om at flere hadde dødd, sier han.

Klaus Larsen, en annen passasjer, forteller til Extra Bladet at kollegaen hans måtte plukke glasskår ut av nakken til en annen passasjer. Han sier at folk i togvognen rolig begynte å snakke sammen om det de hadde opplevd, men at flere så svært medtatte ut da passasjerene ble evakuert fra toget.

- De var helt i sjokk. Man kunne se det på øynene deres. Det var som på en katastrofefilm, sier han.

FLERE DØDE: Flere personer er døde etter en togulykke på Storebæltsbrua i Danmark. Video: Google Earth, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Stengte av veien

Onsdag kveld ble veien stengt i en periode forbi broen, og da Dagbladet kjørte forbi ved 21-tiden var det lange køer på stedet.

- Ikke stopp opp og vær interessert i - og nysgjerrig på - hva som foregår. Det skylder vi trafikken der ute, men ikke minst de folk som nå er ofre for denne forferdelige ulykken, uttalte politisjef Lars Bremhøj.

Det ble skrevet ut rundt 40 bøter til skuelystne.

Ulykken, som skyldes at en trailer fra et godstog veltet over toget, er den verste togulykken i Danmark på over 30 år, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Dansk politi har varslet en pressekonferanse om ulykken klokka 08 torsdag.

Onsdag kveld hadde politiet ennå ikke klart å identifisere de omkomne. Verken kjønn, alder eller nasjonalitet på ofrene er kjent.